sábado, 31 de octubre de 2020

Vía verda del Serpis des de L'Orxa 31/10/2020


Poques rutes són més atractives a la tardor que la via del tren Xitxarra des de L'Orxa en direcció a Gandia. No volíem deixar passar l'ocasió de passejar al costat del riu Serpis i gaudir dels colors ocres i grocs de l'abundant repobla.

Però a més, s'han apuntat tres de les xiques i hem reservat taula per a menjar en un restaurant, però d'això parlarem més endavant.

Hem eixit a les 8 d'Ibi amb intenció de parar a L'Orxa i prendre un café, encara que algun no s'ha aclarit molt amb les diferències entre "desdejuni" i "esmorzar".

El cas és que, entre unes coses i altres, arrancàvem la marxa des de l'antiga estació de tren a les 9,30 passades.

El descens és agradable, malgrat la pista tan pedregosa. Feia molt bon dia, amb sol i temperatura agradable. Hem passat per l'Assut de l'Infern fins a arribar a la fàbrica de llum del Racó del Duc. El que vulga conéixer més sobre la història d'aquestes centrals de llum pot seguir aquest enllaç.

Hem fet un esmorzar curt i ràpid, en contra del costum, ja que després anàvem a menjar al poble. Immediatament hem desfet la mateixa ruta, aquesta vegada ascendint i amb bastant sol.

Una vegada al poble, ens hem acostat a la carnisseria de Víctor, on hem comprat algunes viandes mentre xarràvem contant anècdotes.

En el restaurant
Les Columnes hem menjat de meravella: tant les tapes, com els plats combinats i, especialment, l'arròs al forn, estaven per a xuplar-se els dits. I a un preu molt raonable. Tornarem.

Us deixe el perfil de la ruta en Wikiloc i un grapat de fotos en un àlbum de Google Fotos.

 

Powered by Wikiloc
 
 


No hay comentarios: