sábado, 25 de noviembre de 2023

Esmorzar en Millena 25/11/2023

Fa unes setmanes Toni i Basseta van fer una ruta des de Balones a Millena i Gorga que els va agradar molt. A més, l'esmorzar en el bar de Millena va ser molt agradable també i van prometre tornar.

Hem eixit d'Ibi en direcció a Cocentaina, per a prendre la carretera CV-706 i aparcar en un recolze per a iniciar la ruta en direcció al Mas dels Capellans.

En la primera baixada al llit hem trobat un interessant aqüeducte de pedra i rajola una poc derruïd, al costat del qual hi ha un magraner plenet de bells fruits rojos, algun dels quals hem carregat en la motxilla.

Un poc més endavant ens ha sorprés trobar el Pantanet dels Capellans, del qual han eixit volant mitja dotzena de pardalots que no hem sabut identificar.

La ruta segueix per una senda que creua el llit del barranc per a iniciar una llarga costera pedregosa que ens condueix fins a una zona de cases de camp entre bancals d'oliveres carregades de fruit.Des d'allí hi ha unes vistes fins a Alcoi i la Font Roja d'una banda, Montcabrer per un altra i l'Aitana per un altra.

Poc després arribem a Millena i ens asseiem a esmorzar. Uns bons plats combinats i uns bons bocates que han valgut la pena. Ens han fallat en les postres i han tardat bastant amb els cafés, però el preu ha sigut molt assequible.

Hem eixit del bar i ens hem anat a recórrer els carrers de Millena, entrant a l'Església de Sant Josep aprofitant que estava la porta oberta.

Eixim de Millena per la rotonda i ens dirigim als bancals d'oliveres on està l'olivera bimilenaria que ja vam visitar fa unes setmanes.

El matí havia començat un poc fred, però a aquesta hora lluïa el sol i feia una temperatura molt agradable, ideal per a caminar entre camps d'oliveres exquisidament cuidades, en els quals s'alternen alguns fruiters (caquis, cirerers, ametlers, figueres, ...).

Sense perdre la vista a La Serrella el camí torna a enllaçar amb el d'anada, però fem un xicotet bucle i baixem una altra empinada i pedregosa costa per a tornar al riu Seta i tornar a passar pel Pantanet dels Capellans, arribar al aqüeducte, carregar més granades en la motxilla i acabar la ruta.

Us deixe el perfil de la ruta en Wikiloc i un grapat de fotos en un àlbum de Google Fotos.


Powered by Wikiloc





No hay comentarios: