sábado, 18 de noviembre de 2023

Esmorzar en la Font Freda 18/11/2023


Hui hem estat a punt de fer un ple, però ens ha fallat Sento (per motius més que justificats). Fins Basseta, que havia avisat de que no podria vindre, al final s'ha apuntat.

Pastu va proposar anar a la Font Freda, però en lloc d'entrar per Ull de Canals i recórrer el Vinalopó fins a la Font de la Coveta, ha decidit anar pel Sotarroni, per un altra ruta que també coneixem.

Hem aparcat en el camí d'accés, a pocs metres de la carretera CV-795 i hem començat l'ascens per una empinada pista en la qual ens ha cridat l'atenció al quantitat de cotxes tot terreny que hem trobat. I és que estem en temporada de caça i es nota, perquè en la zona hi ha diversos vedats privats.

Feia un matí clar i l'aire estava net, per la qual cosa s'apreciaven les vistes a la Serrella, Aitana i Puig Campana.

Un senyal ens indica el punt pel qual cal doblegar i abandonar la pista per a prendre un altre camí en direcció al Pla dels Carboneres i, abans de baixar a la Font Freda per una empinada i pedregosa costa, ens acostem al punt geodèsic de l'alt de l'Eixarc. Des d'allí s'albira una vista panoràmica en la qual destaca el Montcabrer

Arribem finalment a la Font Freda al mateix temps que arribava un caçador amb un remolc de gossos preparats per a caçar senglars, segons ens diu.

Ens asseiem prop de la font, de la que mana un xorret d'aigua malgrat la sequera que patim, i al costat d'uns freixes amb unes fulles roges precioses i donem compte de l'esmorzar, mentre discutim la manera de tornar sense haver d'ascendir per eixa incòmoda costera.

Decidim prendre el assagador de la Fonteta a la Font Freda, torçar a la dreta pel camí de Guillella a l'Escorial i després, pel assagador de Mariola, fins al Mas del Somet, mentre gaudim d'una panoràmica increïble fins al castell de Banyeres de Mariola.

Per camins pedregosos que discorren entre carrasques i xicotets camps de cultiu anem ascendint fins a prendre de nou la pista que ens retorna fins al punt d'inici de la ruta.

Us deixe el perfil de la ruta en Wikiloc i un grapat de fotos en un àlbum de Google Fotos (al qual Pastu afegirà les seues).

Powered by Wikiloc





No hay comentarios: