domingo, 3 de diciembre de 2023

Fontanars dels Alforins 2/12/2023

Feia unes setmanes que comentàvem la possibilitat de fer una passeig per Fontanars i els seus voltants, sobretot amb la idea d'esmorzar a Casa Julio, eixe gran temple de la gastronomía al qual cal visitar de tant en tant.

Eixíem d'Ibi més prompte del normal, amb Toni al volant. Va decidir anar a Fontanars per la carretera de Banyeres fins a Beneixama, però no arribem al centre del poble sinó que ens desplacem per a aparcar al costat del Pou de Cal Rull, un punt que ens enxampava a la meitat, més o menys, de la ruta que havíem previst fer.

Encara no havia eixit el sol totalment i feia un matí bastant fresc en arrancar desde "Ca San Eduardo". Però conforme anava alçant el sol, la temperatura es va fer bastant suportable.

Creuant camps de vinya, passem la Rambla de Fontanars i arribem a Cals Colaus, un celler xicotet molt bonica. Alguna cosa més amunt trobem un forn de calç denominat "Forn Cals Colaus Oest". Més endavant trobem un altre denominat "Forn de Cals Colaus".

Caminant entre belles pinedes, arribem a la casa del Pla de la Mallaura. Poc després trobem una fita de pedra que marca el km. 38 de la Ruta 1 de la Vall d'Albaida (?).

Seguim a través d'una zona en la qual es desforestat una àmplia zona, a mode de tallafocs i passem al costat d'un altre forn de calç, denominat "Forn Arenal de Ca Traver". Un poc més endavant està "Ca Traver" i el punt pel qual, a la nostra dreta, prenem el Assagador de Guerola.

Passem per la finca de "El Balcó", en la qual s'aprecia treballs d'esplanació. Més endavant, just on hi ha una molineta, el Assagador travessa la carretera CV-660 i passem per "Ca Micó", situada entre immensos camps de vinya.

Doblegant de nou a la nostra dreta, el camí passa junt la casa coneguda com a l'Alforí i descendeix per a creuar la Rambla de Fontanars i endinsar-nos al nucli urbà a la recerca del bar.

Arribats a Casa Juliol ens trobem una taula amb 15-20 moteros iberuds i ens saludem efusivament abans d'asseure'ns a esmorzar. Quan vam anar a pagar ens va dir Julio que ens havia convidat Navarro (ja és la segona vegada que ens ocorre).

Eren les 12 i volíem comprar panquemaos i acostar-nos al celler de Daniel Belda, però volíem acabar el recorregut, així que estrenyem per a agafar camí que arriba a la casa i Celler "Els Pins", 

Deixem a la dreta una casa anomenada "Boscà" i arribem a la zona de la Penya del  onçalet, on es troben les ruïnes del Corral dels Micons. Des d'allí, el Assagador de Cal Rull ens condueix recte fins al cotxe.

Encara arribem a temps de comprar en el forn de Fontanars, que fa olor que alimenta, així com comprar unes botelles de vi en el celler de Daniel Belda, amb el qual xarrem una estona comentant com ha anat la verema d'enguany (ens diu que ha sigut de molta qualitat degut, curiosament, a l'absència de pluja).

Us deixe el perfil de la ruta en Wikiloc i un grapat de fotos en un àlbum de Google Fotos.


Powered by Wikiloc






No hay comentarios: