domingo, 10 de octubre de 2021

Circular per la Serra de Bernia 9/10/2021

Mariu i Pastu tenen el costum d'anar a la Serra de Bernia acompanyats de Laura i Sandi, i ens van convidar a apuntar-nos per a fer la ruta circular que passa pel Fotat de Bernia i, en acabar, dinar a Xaló. Ens apuntem Basseta i Rafa, així que érem 6 persones.

A les 9 del matí estàvem aparcant en els Cases de Bernia. El pronòstic del temps donava un 60% de probabilitat de pluja, així que vam agafar paraigües i impermeables per si de cas.

La primera part de la ruta és ascendent (salvem més de 250 metres de desnivell en tot just 1,5 km), amb alguns punts en els quals cal grimpar per les roques. Les vistes a la mar i a les muntanyes circumdants compensen l'esforç.

Passar pel Forat, com sempre, és una experiència. Quasi de quatre grapes salvem el curt túnel i davant nosaltres s'obri aqueixa espectacular finestra a la Serra Gelada, amb les torres de Benidorm a la dreta i Altea a l'esquerra.

Esmorzem allí mateix, gaudint de les vistes fins que un espés núvol ho cobreix tot en qüestió de minuts. Alguns senderistes arribaven i quedaven decebuts al no poder gaudir d'aqueixa vista.

Reprenem la marxa per una senda que discorre entre pedreres i margallons, amb la inaccessible mola muntanyenca a la dreta i la vall plagada d'hivernacles a l'esquerra. Al poc, comença a ploure i hem de desplegar els paraigües, encara que va ser per poc temps.

La senda és pedregosa, amb constants escalons irregulars i alguna pujada incòmoda de superar, mentres un ganao de cabres monteses ens vigilen des de les penyes. A més, eren moltes les persones que feien la ruta en tots dos sentits i, en alguns punts, es formava tapó.

Arribem al Fort de Bernia amb el cel un poquet més buid de boira i des d'allí ja tot és una còmoda baixada fins a l'aparcament que permet gaudir d'unes magnífiques vistes a la Vall de Tàrbena.

Durant la ruta hem trobat algunes espècies vegetals amb fruit (margallons i Osyris lanceolata) i amb flor, com el safrà bord, la Centaurea, el timó o la Dittrichia viscosa, però ens crida especialment l'atenció una eruga que devorava les fulles de les lleteroles. Buscant en Internet, crec que es tracta de l'"Esfinge de las Lechetreznas".

Queda per comentar l'extraordinari menjar en el Bar Rull, situat en la Plaça de Xaló: bon gènere, atent servei i preu assequible.

Us deixe el perfil de la ruta en Wikiloc i un grapat de fotos en un àlbum de Google Fotos, al qual Pastu afegirà alguna més.

 

Powered by Wikiloc
 
 


 

2 comentarios:

Unknown dijo...

Com sempre un plaeer ixir en vosaltres!!!

Pastu dijo...

Igualment, es un plaer ixir en este grup, La llástima es que no hagam pugut estar tots.
A la proxima