sábado, 24 de abril de 2021

Esmorzar en Planes i passeig per Benialfaquí i Almudaina 24/04/2021

Els pronòstics del temps asseguraven quasi un 100% de probabilitat de pluja per a aquest dissabte, fins al punt de fer-nos dubtar si eixir o no eixir. Però Ramón, desaparegut en aquests últims mesos de semi confinament, ens diu que li abelleix conéixer aquests paratges de la zona d'Almudaina on hem estat últimament.

Se'ns ocorre que podem reservar taula en Planes per a esmorzar i, en funció de l'aigua que caiga, fer més o menys caminata, així que, excepte Pastu (que estava de trasllat a la caseta), la resta ens hem anat ben proveïts de paraigües.

En Planes estaven caient algunes gotes, però poca cosa, així que hem desplegat els paraigües i hem pujat a l'Ermita del Sant Crist, per les escales del Via Crucis, que van guanyant altura ràpidament i ens permeten unes vistes extraordinàries a la muntanya i al poble.

Hem envoltat l'Ermita per una pista que, fent marrada, ens retorna a Plans de nou, arribant al bar Nou Català a l'hora prevista per a esmorzar.

En el bar hem decidit que, a partir d'ara, qualificarem la qualitat dels llocs on esmorzem, als quals assignarem 0, 1, 2 o 3 "estepecs" (com a estreles Michelín, però de debò).

El Bar Nou Català, de moment, podem donar-li 1 estepec, perquè ens han atés bé i l'ambient era agradable. Sobrava la tele a tot volum (encara que li haja alegrat la vista a Ramón, que hui estava revoltós). L'embotit casolà estava bo i el pa del bocata també. La sépia en salta no tenia salsa i la truita de carxofes estava bona, però escassa. El combinat de pastissos per a postres no ha estat malament. La relació qualitat/preu (10 Euros per barba) pensem que és molt correcta.

Després de l'esmorzar, en vista que el temps no s'aclaria, hem agafat els cotxes i ens hem anat per la carretera fins a Benalfaquí, on hem fet un volta pels seus encantadors 4 carrers i mig, i per la font i les basses de la part de dalt.

Després hem seguit fins a Almudaina, fent un volta per a visitar la torre almohade i els carrerons del poble. Hui, malgrat estar ennuvolat, hi havia unes bones vistes al Benicadell, al Montcabrer i a tota la comarca del Comtat.

Hem pres una cerveceza en el bar, amb tertúlia inclosa, i ens hem tornat per a Ibi.

Us deixe el perfil enganyós de la ruta en Wikiloc (la meitat ha sigut recorregut amb cotxe) i un grapat de fotos en un àlbum de Google Fotos a les quals Berna afegirà alguna de les seues.

 

Powered by Wikiloc

 



No hay comentarios: