lunes, 5 de abril de 2021

Al Mas de Llopis per Huit Piletes 3/04/2021

Aquests dies de Setmana Santa cadascun té el seu propi pla familiar i semblava que el dissabte no hi hauria caminada, però Basseta i Berna estaven disposats a fer una passejada i no perdre els bons costums.

Perquè Berna tinguera l'al·licient de visitar una ruta desconeguda per a ell, Basseta va proposar pujar des de Sant Cristòfol de Cocentaina, per la ruta dels Huit Piletes, camí de Montcabrer.

La ruta és exigent en la pujada i ens va costar arribar al Mes de Llopis, on vam parar a esmorzar a l'ombra de l'ametler solitari que hi ha al costat de les ruïnes de la masia.

Des d'allí s'endevinava que en el cim del Montcabrer hi havia cua. Es veia pujar a gent per totes les senderes i ens plantegem seriosament no fer el mateix. A més, la predicció meteorològica donava pluja a partir de les 13,00 hores, així que decidim baixar-nos per la mateixa senda.

Feia molt bon temps i la serra estava preciosa. A les flors de romer i argilaga, que porten dies en plena floració, s'afigen els primers gamons, el marfull, els arços negres, el timonet i, fins i tot, alguna xicoteta orquídia, perfectes per a entretindre's prenent fotos.

De tornada a Ibi, en passar els túnels, va començar a ploure i en arribar a Ibi queia un bon aiguat. Encara sort que no ens va enxampar baixant del Montcabrer.

Us deixe el perfil de la ruta en Wikiloc i un grapat de fotos en un àlbum de Google Fotos.


Powered by Wikiloc
 
 

No hay comentarios: