sábado, 10 de abril de 2021

Circular per esmorzar en Almudaina 10/04/2021

Hui ha sigut un dia especial per molts motius. Des de feia setmanes no ens ajuntàvem 5 membres de la Penya per a eixir de ruta i, malgrat que el pronòstic donava un 93% de probabilitat de pluja, hem decidit caminar.

La idea era fer una ruta circular que arranca en Planes, passa per Catamarruc, Benialfaquí i Almudaina, per a tornar a Planes. Però a Almudaina hi ha un bar i Rafa va reservar taula per a esmorzar, així que optem per fer el recorregut al revés, de manera que el primer poble al qual arribem és Almudaina.

En arribar a Plans hem pres un café a l'espera que cessara la pluja i, en un moment que s'ha buidat, hem arrancat. Però la treva ha sigut curta i la pluja ens ha obligat a traure els paraigües. Les vistes a Planes i el seu castell entre la boira són espectaculars

El camí fins a Almudaina és asfaltat, encara que poc transitat (no hem vist passar cap vehicle), així que hem gaudit dels imponents barrancs i dels cuidats bancals, sobretot de cirerers.

En arribar a Almudaina, hem passat per dos xicotets safaretjos i per la torre del S. XIII, vagarejant fins a arribar al Bar Rico Bros, on hem trobat una estufa de llenya i un ambient molt familiar.

L'esmorzar, com sempre, abundant. Però la sorpresa ens l'ha donat el nostre amic Sento Berna, que ha volgut convidar-nos per a celebrar el seu aniversari.

Hem représ la ruta per camins pavimentats que serveixen per a accedir als innombrables nivells de bancals on es cultiven cures fruiteres, cirerers en la seua majoria però també ametlers, bresquilleres, oliveres, etc.

El camí està jalonat de esparragueres i de tota mena de plantes i flors silvestres que, amb les gotes de pluja, ens han permés prendre algunes fotos molt cridaneres.

La ruta ens acosta a Benialfaquí, però no ens hem desviat per a entrar al poble i hem seguit en direcció a Catamarruc, passant pel Barranc de les Bassetes i pel Corral Roig i tenin que superar alguns repits bastant empinats. Poc a poc ha deixat de ploure i la boira ha anat alçant-se.

Hem passat per un tram de pista pavimentada pel qual ja vam estar setmanes arrere, que baixa fins al llit de l'impressionant barranc de Cantacuc.

Sense arribar a passar pel poble, seguint camins rurals, la ruta ens ha portat fins a Planes, on hem agafat de nou el cotxe per a tornar a Ibi.

Us deixe el perfil de la ruta en Wikiloc i un grapat de fotos en un àlbum de Google Fotos. Berna ha muntat les seues fotos a un altre álbum.

 

Powered by Wikiloc

 


No hay comentarios: