sábado, 17 de abril de 2021

De Fageca a Cuatretonda per la Font Roja 17/04/2021

Seria llarg d'explicar els successius plans per a aquest dissabte que havíem anat fent i desfent durant tota la setmana. Que si anàvem a l'Encantada, que si Berna no pot, que si anem a Quatretonda, que uns poden i altres no poden.

Al final hem sigut cinc: Mariu, Pastu, Mari, Toni i Basseta. Però la ruta triada per Basseta era bastant complicada i no va saber reaccionar a temps. Des d'ací demane perdó als quals s'hagen pogut sentir incòmodes i no puc dir més que ho sent i que espere que no torne a ocórrer.

A les 7,30 eixíem d'Ibi en direcció a Fageca. Conforme ens acostàvem el dia s'anava ennuvolant i es notava la humitat de la tempesta caiguda el divendres a la vesprada.

Hem deixat els cotxes al costat de la piscina de Fageca i hem iniciat la pujada a les faltes de la Serrella per camí asfaltat que ascendeix entre bancals d'oliveres, ametlers i cirerers.

El camí prompte es converteix en una empinada senda, mentre ens endinsàvem en una massa de núvols baixos que reduïa bastant la visibilitat.

Toni té olfacte per a aquestes situacions. Prompte ha detectat que el perfil de la ruta ens conduïa per un traçat dels quals no li agraden. Ha decidisc tornar-se i Mari li ha acompanyat. Els hem donat la clau d'un cotxe i hem acordat ajuntar-nos en el bar de Quatretondeta.

Però la senda es complicava. A més, estava tot molt mullat, hi havia fang i la pedra estava esvarosa. Tot això ens ha alentit molt la marxa.

Amb bastants penalitats hem arribat a la Font Roja. Pastu recordava haver passat per allí en una ocasió que pugem a la Serrella i, efectivament, hem baixat a Quatretondeta per la mateixa ruta.

La senda descendeix amb nivell pronunciat entre pedreres i nombrosos exemplars d'arbres de fulla caduca que estan començant a brollar (freixes, aurons, ...). A poc a poc, els núvols han deixat eixir el sol i l'últim tram ha ens ha permés gaudeixes de magnífiques vistes a la muntanya i a la vall.

Hem tardat molt més del que es preveu a arribar a Quatretondeta, però els bons oficis de Toni i Mari havien aconseguit que ens guardaren una taula per a esmorzar. Després hem eixit a una taula al carrer, de tertúlia, perquè ja no teníem ganes de caminar més.

Acabades les existències de patxaràn i herbero, hem fet una passeig pels estrets carrerons del poble i hem anat a buscar els cotxes.

Us deixe el perfil de la ruta en Wikiloc i un grapat de fotos en un àlbum de Google Fotos al qual Pastu afegirà les seues.

 

Powered by Wikiloc
 
 
 

 

3 comentarios:

Unknown dijo...

No tens q disculparte per res. Ha estat chula, yo com sempre remugan jjjjjj, pero a ratos m'apurat prou.... Fins la próxima, cuan se me olvide un poc esta.

Unknown dijo...

Ahh, el pacharan y el almorsa de 10!!!!

Basseta dijo...

Moltes gràcies bonica!
A la próxima més i millor!