sábado, 27 de marzo de 2021

Beneixama, El Salze i Patiràs 27/03/2021

Hem hagut d'esperar que la tercera ona de la pandèmia afluixara el seu impacte per a poder eixir de caminada. 

Per a Rafa, hui era un dia important per a posar-se a prova i per aquest motiu hem triat una ruta sense grans desnivells.

S'han apuntat un parell de xiques, així que el grup era nombrós i a les 8 en punt estàvem tots a casa de Toni per a anar-nos plegats a Beneixama.

Ja vam estar pel Salze fa uns mesos, i hem fet una ruta similar, encara que variant una mica el trajecte per a travessar la carretera de Biar a Banyeres i acostar-nos fins a Patiràs.

Abans hem creuat el llit del Vinalopó, que baixa amb una bona quantitat d'aigua (al contrari que la vegada anterior). També ens crida l'atenció els bancals d'oliveres, alguns centenaris, cuidats amb una extraordinària manyaga.

El cel estava encapotat i feia un molest vent fresc que ens ha acompanyat fins a l'hora de l'esmorzar, quan ha eixit un poc el sol i la temperatura ha pujat una mica.

Hem arribat a la Casa de Patiras, un conjunt agrícola format per grans volums adossats de diferents èpoques, alguns fins i tot recents, amb buits desordenats i de diferents grandàries pròpies de l'arquitectura rural popular.

Per a esmorzar ens hem amagat en una recolzada al costat de l'Ermita de Sant Ramón de Patiràs, alçada en el segle XIX (1890), amb façana de sillería i decoració en pedra llaurada, igual que les pilastres de la tanca d'entrada, possiblement amb reixa, hui inexistent.

Després de l'esmorzar, sense pressa però sense pausa, hem iniciat el camí de tornada a Beneixama contents de comprovar que Rafa està completament recuperat.

Us deixe el perfil de la ruta en Wikiloc i un grapat de fotos en un àlbum de Google Fotos
.

Powered by Wikiloc
 
 

 

2 comentarios:

antofagasta dijo...

excelente informacion, muy completo , me encanto

Basseta dijo...

Gracias amigo!