sábado, 8 de febrero de 2020

Passeig per Barret i Barberà 8/02/2020

Per diverses circumstàncies, hui hem quedat Toni i Basseta per a fer una passejada d'una banda del terme d'Ibi que no coneixem molt: els masos que hi ha a partir del Sopalmo, a l'esquerra de Foies Blanques.

Hem arrancat des de la rotonda de D. Bosco per la via verda que discorre pel traçat de l'antic ferrocarril, fins a arribar a la rotonda del Sopalmo, seguint per la via de servei fins a torçar a la dreta per a baixar al punt on el camí creua la rambla de la Gabarrera.

Pujant el camí asfaltat a Foies Blanques, ix un altre de terra a l'esquerra que, paral·lel al Barranc del Esbarceret, ens condueix fins a la casa de Barret. Ens crida l'atenció la quantitat d'arbres derrocats per la borrasca Gloria. Pins, carrasques, xops, ametlers, àlbers, tots de gran port, partits per la meitat o amb les seues arrels a l'aire.

Creuant bancals d'ametlers, molts d'ells en flor, ens dirigim a l'est, passant per damunt de la casa de Campofrío i per la casa de Barberà, gaudint d'unes vistes a Ibi inèdites per a nosaltres.

El camí d'entrada a Barberá, en sentit descendent, ens porta a la zona del Barranc de l'Ermita, per on veiem baixar una bona fila d'aigua. Decidim esmorzar allí mateix, en un bancal d'oliveres, sota un sol molt agradable.

Per a tornar a Ibi prenem sentit oest, per on discorre l'antiga via, fins a arribar de nou al Sopalmo. Baixem per la rambla de la Gavarrera i observem un despreniment de terra en el primer dels túnels. 

No obstant això, no podem seguir a causa de l'aigua i als esbarzers i grimpem per l'esquerra per a pujar als bancals de dalt i buscar un camí que ens condueix fins a la Font de la Devesa i el Pantanet.

Seguim pel camí asfaltat, passem pel Cementeri d'Ibi i tornem al punt de partida.

Ací us deixe el perfil de la ruta en Wikiloc i les fotos en un àlbum de Google Fotos.




Powered by Wikiloc




No hay comentarios: