sábado, 25 de enero de 2020

Aitana després de la borrasca Gloria 25/01/2020

Tots els cims de la comarca estan encara blanques de neu, resultat del pas de la borrasca "Gloria", un temporal històric que ha batut rècords de precipitacions, de vent i d'onatge.

Però per als de la Penya, la serra mítica per a trepitjar neu és l'Aitana i, tal com vam prometre la setmana passada, hui hem tornat a visitar-la Pastu, Ramón, Sento i Basseta, .

Hem eixit d'Ibi en direcció a Alcoleja, per a pujar al port de Tudons i desviar-nos per una pista forestal a l'esquerra, just per damunt de l'antiga base militar, aparcant en un clar. Ens hem calçat les polaines i hem iniciat la marxa.

La pista estava completament coberta d'una capa de neu de 30 centímetres (bruta de terra), però havia passat algun vehicle tot terreny i hem aprofitat els solcs de les rodadures per a avançar, no amb certa dificultat.

Hem arribat a la Font de l'Arbre, on baixava aigua per tots els costats. Des d'allí, caminar per la pista es feia més complicat perquè la capa de neu no suportava el nostre pes i ens afonàvem constantment. Havíem d'aprofitar les petjades del qual anava davant i resultava esgotador avançar.

Abans d'arribar a la Font de la Forata hem decidit parar i esmorzar en un pla al qual arribava una mica de sol. El més complicat ha sigut evitar que els tamborets s'afonaren en la neu. No han faltat els "pastisets" de Pastu i el herbero de Basseta, encara que la novetat ha sigut la "saginosa" i el café de Sento.

El camí de tornada ha sigut encara més complicat, perquè la neu estava més solta i se'ns ha fet etern arribar fins al cotxe. Hem caminat poc més de 10 km, però que valen per 20 si s'ha de jutjar pel mal de cames.

Us deixe el perfil de la ruta en Wikiloc i un grapat de fotos en un àlbum de Google Fotos, al qual aniran afegint les seues Pastu i Sento (serà per fotos!).



Powered by Wikiloc




No hay comentarios: