domingo, 23 de febrero de 2020

Pou de Canonge 22/2/2020


Per segona setmana consecutiva, la Penya ha fet una eixida en ple: Toni, Pastu, Sento, Rafa, Ramón i Basseta.

La idea era fer una ruta local per a poder arribar a temps que Ramón menjara amb la seua mare. Però el nostre amic no es va conformar amb menjar amb la seua familia i va voler convidar-nos a tots. Un detall.

A les 8 del matí ens hem concentrat en l'aparcament del Camp de Tir d'Ibi, per a arrancar pujant a Torretes i agafar la senda que ens porta a Catifa.

El problema que hem trobat és que hi ha més de la meitat dels pins trencats o desarrelats, obstaculitzant la senda i obligant-nos a donar infinitat de voltes per a avançar. La veritat es que fa por!

Ha sigut la tònica durant bona part de la ruta, fins i tot per dins del Barranc de la Sevillana hem hagut de grimpar per a salvar els obstacles arboris.

A empentes i rodolons hem arribat fins al Pou del Canonge, una meravella arquitectònica que ens parla de altres temps, de treballs i prioritats dels nostres avantpassats. Malgrat el seu estat ruïnós, encara podem apreciar l'esforç que va suposar la seua construcció.

Eixim de la pineda buscant la pista assolellada per a fer l'obligada parada de l'esmorzar. Hem passat una bona estona, com sempre, encara que cal destacar que Sento Berna ens està viciant amb la seua pericana i la seua saginosa (s'està arriscant molt!).

Després de l'esmorzar hem hagut de remuntar per la pista fins a arribar a la senda que ve del Canyo en direcció a Sant Antoni. Torcem a l'esquerra i ens encaminem en direcció al Canyo, deixant el Pou del Simarro a la dreta.

Hem torçat una mica més endavant a l'esquerra per a buscar la senda que baixa per la Penya de l'Heura, pel Barranc de Sant Pasqual i per Torretes, on vam veure una visita en el Narcisari i entrem a fotografiar les primeres flors. Finalment, arribem de nou al Camp de Tir.

Allí ens esperaven les nostres famílies impacients per a asseure'ns a menjar. Hem gaudit d'una bona estona i hem agraït la invitació a l'amic Ramón.

Atés que el meu Wikiloc continua fallant més que una escopeta de fira, us deixe l'enllaç a la ruta gravada per Sento Berna, així com un grapat de fotos en un àlbum de Google Fotos.




Powered by Wikiloc




No hay comentarios: