lunes, 16 de octubre de 2023

Passeig per les Caves de Mariola 15/10/2023

El dissabte quasi ens quedem sense caminada, però Pastu, Mariu i Basseta estaven lliures i van decidir pegar una volteta per la Mariola. La idea inicial era pujar a la Cava Arquejada i esmorzar al costat del Refugi de Montcabrer, però Basseta va proposar afegir la Cava del Buitre i la de Don Miquel.

Deixem aparcat el cotxe al costat de la cadena que talla el pas, just al costat de la Font del Mas dels Arbres. Des d'allí, per la pista, al costat de rosers i mores, avancem en direcció al Mas del Corb i després a l'entrada a la Foia Ampla.

Continuem per la pista, en un prolongat i empinat ascens, mentre anem agafant perspectiva als valls inferiors d'una banda i al Montcabrer per altra.

Arribem a la Cava Gran o Cava Arquejada, imponent i preciosa després de la restauració. De la font que hi ha al costat de la figuera raja un xicotet fil d'aigua, suficient per a calmar la set d'algun caminant. Prenem fotos i continuem el nostre camí fins a arribar al refugi.

Ens acostem a la Cava de la Habitació, des de la qual hi ha unes vistes magnífiques a la Vall d'Albaida. Allí, en un banc de pedra, traiem l'esmorzar, però no l'allarguem perquè corria un vent fred que molestava.

Tornem fins a la Cava Gran per a prendre el Sender Botànic dels Teixos, un agradable trajecte per la ombría fins a arribar a la Cava del Buitre. Des d'allí tornem a la pista i baixem fins al punt on es creua amb el SLCV 168, a 2,5 Km de la Cava de Don Miquel.

Fem tot el trajecte per la senda pedregosa, menyspreant el tram que baixa per camí i que evita una part bastant dificultosa. Ens ho prenem amb calma, prenem fotos dels montons de pedra que jalonen el recorregut i sabem que anem en la bona direcció.

Trobem unes formes estranyes i gràcies a les xarxes socials sabem que es tracta d'un fong conegut com la reixa del diable, cresta de gallina, geneta, gita, múrgara pudent, ou de bruixa, esquitxamerdes o tripes del dimoni (Clathrus ruber).

Arribem a la Cava de Don Miquel, amb el seu imponent aspecte, a mode de fortalesa medieval semiderruida. Des d'allí, per una empinada senda amb una vegetació espessa, descendim de nou fins a la pista que ens retorna al punt de partida.

Us deixe el perfil de la ruta en Wikiloc i un grapat de fotos en un àlbum de Google Fotos.


Powered by Wikiloc






No hay comentarios: