sábado, 20 de junio de 2020

Bocairent, Font del Teular i Ermites de Mariola 20/06/2020

Hui hem eixit un grup reduït. Toni tenia ganes de tornar a la Font del Teular i Rafa i Basseta han volgut acompanyar-li.

En lloc d'anar a la Font de Mariola, com vam fer fa uns anys, hem anat a Bocairent i hem seguit una ruta de Wikiloc que ens prometia visitar alguns paratges singulars.

Deixem el cotxe en l'aparcament de l'Hotel de l'Estació de Bocairent i iniciem una pujada fins a l'Ermita de Sant Jaume, una àrea recreativa amb molt bona pinta. Més amunt ens esperava l'abundant aigua rajant de la Font del Teular, amb aqueixes magnífiques vistes a Bocairent que tant ens van agradar.

Seguim en direcció a la masia del mateix nom i la ruta ens dirigeix a l'Alt de Sant Jaume, on hi ha una gran creu de ferro dominant l'horitzó. Alguna cosa més endavant iniciem una baixada a través de pista i posterior senda que ens condueix fins a l'Ermita de Santa Bàrbara, on parim per a esmorzar.

Poc després de ser allí ha arribat Pepi, la sagristana de l'ermita, una dona nascuda en plena Sierra de Mariola i que ha passat mitja vida pasturant cabres i ovelles per aquells paratges. Ens ha explicat que el primer diumenge de desembre se celebra allí la festa de Santa Bàrbara i que acudeix gent de tots els pobles.

Seguim la ruta a través d'una pista entre cases de camp i algun gorg d'aigua, per a prendre després una senda per la qual intentem arribar a l'Oratori de Sant Blas, una xicoteta ermita antiga i molt desbaratada, però que ha resultada bastant impactant.

La pujada fins a la senda ha sigut dura, però hem enfilat la baixada fins a Bocairent, fent l'últim tram pel traçat de l'antic ferrocarril, fins a arribar a l'Estació, on ens hem refrescat abans de tornar a Ibi.

Hui he aconseguit gravar la ruta en Wikiloc i us deixe el perfil a baix. He pres moltes fotos i un grapat les he pujades a un àlbum de Google Fotos.



Powered by Wikiloc





No hay comentarios: