sábado, 30 de noviembre de 2019

Benexama, el Salze i Sanxet 30/11/2019

Pensant en la recuperació de Ramón, vaig proposar fa un parell de setmanes una ruta per l'entorn rural de Beneixama, per ser quasi plana i sense dificultat, però Ramón està més interessat en la creuà que en altres coses, així que ens hem decidit a fer-la hui. A més, este matí ens acompanyava Sento Berna, que té necessitat de caminar però li espanta no estar a l'altura del nostre nivell, per la qual cosa aquesta proposta li venia a tomb.

Hem aparcat el cotxe al costat de l'Ajuntament de Beneixama i hem començat en direcció a Banyeres, passant per l'impressionant Saló Mariola i pel Molí Lluna, fins a arribar a la pedania del Salze, un conjunt de cases de camp al costat de l'ermita de Sant Vicent Ferrer, encara habitades moltes d'elles, envoltades de camps de cultiu i plantacions.

Abans de travessar el riu Vinalopó hem vist una senyal que indicava el traçat del Tren Xitxarra i ens hem desviat de la ruta prevista, passant al costat d'uns immensos embassaments d'aigua per a reg i tornant a girar per a trobar-nos de nou amb el llit del riu i hem parat per a esmorzar a la vora de la Sèquia Major i Bassa Vella del Reg.

Teníem pa i companage de sobres, però Sento està a règim  i no ens ha pogut acompanyar. És admirable l'esforç que ha fet per a no catar ni pernil, ni formatge, ni res. La màxima temptació ha arribat quan Pastu ha tret els pastissets de moniato, però Sento ha resistit estoic.

Després de l'esmorzar hem seguit el llit fins a tornar al Salze i reprendre la ruta prevista. Sempre per camí, entre immensos bancals d'oliveres, perfectament aplanats, hem arribat fins a les cases de Sanxet, un altre deliciós conjunt de casetes de camp que convidaven a quedar-se. Però Rafa tenia compromís d'estar a les 2 a Ibi i calia accelerar el pas. Si al final ens hem retardat uns minuts és per causes alienes a la nostra voluntat (ací els culpables).

Us deixe la ruta en Wikiloc i un grapat de fotos en un àlbum de Google Fotos (al qual Pastu afegirà les seues).




Powered by Wikiloc



No hay comentarios: