domingo, 3 de marzo de 2024

Passeig per Les Traveseres i Les Barraques 2/02/2024

El divendres algú va preguntar si teníem algun destí per a la caminada setmanal i Basseta va proposar recórrer la zona del sud d'Ibi, per les masies entre les carreteres d'Alacant i Tibi.

Ens ajuntem 5 components (només va faltar Pastu) i aparquem al costat del Safareig Nou, per a agafar un camí asfaltat que voreja alguns camps de cultiu (Les Traveseres) i vinyes fins a l'hivernacle de roses, per on dobleguem a l'esquerra. 

Passem per uns bancals amb un tipus d'arbre plantat que no sabem identificar, però que segons Rafa són per a producció de flors ornamentals.

Seguim per un camí de terra travessant camps d'ametlers que encara mantenen la floració, per a arribar a la CV-816, que creuem. Anem mirant els bancals i identificant algun dels llocs on està previst instal·lar una planta fotovoltaica.

Seguim per camí de terra amb vista a Castalla i a Castalla Internacional, però no entrem a La Ballestera, perquè per a això cal travessar un camp sense camí i se'ns va passar l'entroncament.

El camí arriba fins a la CV-805. just a l'entrada de la masia "El Forcall". En estar el reixat tancat, voregem la tanca i entrem per un lateral, com hem fet en altres ocasions. Allí decidim esmorzar.

La casa presenta el mateix aspecte descurat i ruïnós que té des de fa anys, encara que s'aprecia el que va poder ser en el seu moment un esplèndid lloc de retir i descans (barbacoa, piscina, saló d'esdeveniments, ...).

Després de l'esmorzar, seguim per un lateral del Barranc d'Ibi, en direcció Nord, fins a arribar a un gual pel qual creuem (no sense la corresponent relliscada i refita de Basseta), per a seguir per una camí de terra en direcció a Sarganella, trobant algunes pomeres en flor.

El camí de terra contínua en direcció a un altre gual pel qual creuem per a acostar-nos a Les Barraques, on saludem a un dels quals habita allí durant tot l'any, que ens ensenya el seu hort i ens obsequia amb unes faves tendres.

Després de saludar a la imatge de La Nostra Senyora, eixim de Les Barraques i arribem a l'encreuament entre les dues carreteres (la CV-816 amb la CV-805) i recorrem un tram pel voral fins a tornar a torçar a la dreta pel mateix camí de l'anada.

Arribem de nou al Safareig, al lloc on havíem aparcat, amb temps per a anar-nos a prendre una cervesa abans d'acabar el matí.

Us deixe el perfil de la ruta en Wikiloc i un grapat de fotos en un àlbum de Google Fotos.


Powered by Wikiloc





No hay comentarios: