domingo, 4 de febrero de 2024

Passeig per Almudaina i Catamarruc 3/02/2024

El dissabte vam tornar a recórrer una ruta que ja coneixem i que ens agrada especialment: Almudaina i els pobles veïns (Planes, Benialfaquí i Catamarruc).

Eixim d'Ibi després de prendre un café en El Retrato i arribem prompte a Planes. Sabent que hi havia una prova ciclista, vam anar amb compte de deixar el cotxe aparcat en un lloc del qual poguérem eixir sense problemes.

Des d'allí fins a Almudaina van ser a penes 4 km per una pista recentment asfaltada. Teníem guardada una taula en el bar de costum (l'únic del poble) que ens esperava amb l'estufa de llenya encesa.

L'esmorzar va ser a càrrec de Sento, que volia celebrar el seu 65 aniversari i fins va tindre els seus ciris i tot.

Després de l'esmorzar iniciem el recorregut pels camins que, eixint d'Almudaina i amb unes vistes precioses a la vall i al Benicadell, vam anar acostant-nos a Benialfaquí, però en lloc de travessar-los, prenem un altre camí a la dreta, per a anar en direcció a Catamarruc.

Conforme anem caminant, les vistes a aquest xicotet poble es fan més espectaculars. Tots pensem el plaent que pot ser viure en un lloc com aquest.

Els esforçats habitants d'aquestes terres malden per podar els abundants cirerers, amb l'esperança d'una bona collita. No obstant això, alguns opinen que aquests arbres necessiten moltes més hores de fred.

A més, hem tingut sort amb el temps, a primera hora feia fred i hi havia gebre, però després hem gaudit d'un dia assolellat i una temperatura primaveral.

Des de Catamarruc prenem un camí que ens porta fins a Planes. No veiem ni rastre dels ciclistes, per la qual cosa no tenim cap problema per a eixir d'allí i tornar a casa.

Us deixe el perfil de la ruta en Wikiiloc i un grapat de fotos en un àlbum de Google Fotos, a l'espera que Pastura afija alguna de les seues).

Powered by Wikiloc






No hay comentarios: