sábado, 15 de octubre de 2022

Muro, Setla de Nunyes i Turballos 15/10/2022

Aquesta vegada ens hem quedat Rafa i Basseta mà a mà. Però això no ens ha impedit carregar la motxilla amb un bon esmorzar, matinar una mica i eixir en direcció a Muro d'Alcoi, amb la intenció de repetir una ruta que vam fer a primers d'any però en un dia que Rafa no venia.

Hem arribat a Muro i hem aparcat a l'entrada, al costat d'uns metres d'on comença i acaba la ruta. Ens hem endinsat en el barranc per on discorre el riu Agres avant de juntarse al Serpis, quan encara quedava abundant rosada de la nit anterior.

El sol es filtrava entre les fulles dels preciosos xops i àlbers que creixen al costat del llit d'aigua, mentre avançàvem en direcció a Setla de Nunyes. Hem creuat per l'interior del poble i hem passat per la plaça i la seua Església dedicada a Sant Joaquim.

De nou en la pista asfaltada, hem pres direcció a Turballos, passant entre bells camps d'oliveres i ametlers, alguns dels quals ja presenta signes d'abandó. L'èxode rural és una realitat.

En Turballos també hem fet una passejada pels seus escassos carrers, però no hem trobat a ningú. Ens hem desviat de la ruta per a acostar-nos a una bassa que s'alimentava del llit d'una preciosa font, però ens hem portat una decepció, perquè la bassa està buida i no raja aigua de la font.

Hem tornat a Turballos per a reprendre la ruta i un poc més endavant hem trobat la taula i els bancs de pedra on ja esmorzarem en l'anterior visita.

Després de pegar un moset hem remuntat per a travessar l'antiga carretera del port d'Albaida i, alguna cosa més endavant, hem travessat l'autovia per un pas inferior, seguint fins al depòsit d'aigua i baixant fins a la Font del Baladre.

De nou ens trobem amb un llit d'aigua que baixa entre xops i caminem entre ombres per una senda que el voreja, respirant aromes de plantes i flors que no apreciem a distingir.

Us deixe el perfil de la ruta en Wikiloc i un grapat de fotos en un àlbum de Google Fotos.

 

Powered by Wikiloc

 




No hay comentarios: