domingo, 27 de febrero de 2022

Caminata Alcalà-Beniaia 26/02/2022

Pastu tenia il·lusió de convidar-nos a tots a esmorzar i celebrar així la seua pròxima jubilació. A més, volia que fora en Beniaia. Com a bons amics seus no podíem portar-li la contrària. La pena és que Sento tenia les noces de la seua neboda i no ens ha pogut acompanyar.

Aparquem a Alcalá de la Jovada, al costat de la piscina. Travessem el poble per a eixir pel Camí de Saltes, una costera que ens porta fins a l'altura del depòsit d'aigua i després a les ruïnes del Corral de Saltes, típica construcció morisca abandonada.

El cel estava encapotat i queia un plugim que ens ha obligat a traure els paraigues.

Un poquet més endavant ens desviem a la dreta pel camí de Capaimona, que atravisa un bell bosc amb carrasques centenàries i ens condueix fins a les cases de Capaimona, un altre despoblat morisc amb ruïnes que permeten imaginar-se com seria la vida fa uns segles en aquells llocs tan recòndits. Crida l'atenció la impressionant figuera amb el tronc partit per la meitat. 

El camí contínua entre flors de romers i argilagues fins a enllaçar amb una ampla pista forestal i torcem a la dreta de nou, a l'altura d'un lloc anomenat El Cocó. Més endavant arribem a la carretera CV-713 que porta des de Beniaia fins a Tollos i recorrem un tram per ella.

En lloc de seguir per l'asfalt fins a Beniaia, optem per desviar-nos a l'esquerra per a passar per un altre desploblat: La Cairola, des d'on una senda ens condueix fins a la Font de Beniaia, decorada amb impressionants mates de marfull, per on accedim al poble.

En la Taverna El Llogaret, com sempre, ens han atés d'allò més bé i hem celebrat la jubilació de Pastu com es mereix. Eren les 13,15 quan ens alçàvem de la taula.

No obstant això, la volta fins a Alcalá ja no ens preocupava, no hi havia grans desnivells, encara que si alguns repits que, amb la panxa plena, es fan eterns. Però res que no es puga superar amb bona companyia i animada xarrada. El tema del dia era la guerra d'Ucraïna.

El recorregut és pel Camí dels Benialins, una pista asfaltada només a trams, sense trànsit, que passa al costat del Despoblat de Benialí. La pista enllaça amb el Camí de Benialí que desemboca finalment en Alcalà de la Jovada, vigilada per La Foradada.

Les temperatures que tenim són més càlides que les habituals i això provoca que moltes flors comencen a apuntar, com els abundants cirerers que trobem al nostre pas i alguna estepa.

Us deixe el perfil de la ruta en Wikiloc i un grapat de fotos en un àlbum de Google Fotos (on espere que Pastu puge les seues).

Powered by Wikiloc


6 comentarios:

Pastu dijo...

En bona compañia, les celebrasions s'agraixen mol mes. Moltes grasies.
Un abras per a tots.

Pastu dijo...

Berna, no es preocupes, ten dec una.

Basseta dijo...

Gràcies a tú per la convidà!
Ha segut un matí perfecte.

Sento Berna dijo...

Tranquil, no em preocupe. D'alguna manera t'ho cobraré!!! Jajjajajj

Sento Berna dijo...

M'alegre molt de que hageu passat bon matí. A l'altra m'apunte de nou.

Monchi dijo...

Pastu, moltes gràcies per la convidà.
Que en celebrem moltes més en tan grata i animada companyía !!!