sábado, 15 de enero de 2022

A la Foradà des d'Alcalà de la Jovada 15/01/2022


Teníem clar que volíem anar a la Foradá i que volíem menjar a Alcalà de la Jovada. Així que tal dit tal fet: reserva en Ca Vicent La Tona per a 11 persones (s'han apuntat les xiques).

A les 8 del matí eixim en direcció a Planes, on fem la clàssica parada en el bar per a prendre un café. Després seguim fins a Alcalà de la Jovada, aparcant al costat de la piscina (preciosa, per cert).

Creuem el poble en direcció a la Cava de Baix, a la qual fins i tot es pot accedir a l'interior. Després seguim un tram per la carretera per a, immediatament, doblegar a l'esquerra i dirigir-nos a un barranc que creuem. Encara hi havia un espectacular gebre sobre els bancals i feia bastant fred en la ombría.

Poc més endavant, el camí pedregós i fangós ens acosta a una zona de bosc baix molt buidada i agraïm la calor del sol mentre anem ascendint en direcció al nostre destí.

Poc abans d'iniciar l'últim tram d'ascens, ens detenim a contemplar les vistes a la Vall de Gallinera, albirant la mar al fons, entre Oliva i Pego.

Arribats a la Penya Foradà, ens hem assegut menjar alguna cosa. Volíem fer un esmorzar lleuger, perquè després havíem de menjar en el bar i no era qüestió de zamparnos un dels nostres habituals banquets.

Hem fet unes quantes fotos i ens hem tornat pel mateix camí, encara que ens hem desviat per a anar a visitar la Cova del Moro, un impressionant corral situat en una cavitat tapiada amb un mur de maçoneria amb un parell de finestretes.

Hem agafat una drecera per a, travessant uns bancals bastant llisos i clars, arribar de nou a la pista que ens condueix en direcció al poble.

Pel camí hem trobat alguns ametlers en flor, així com abundant romer i argilagues, alguna Dent de Lleó i una mata de narcisos.

Prenent una xicoteta variant a la dreta ens hem acostat a visitar les restes del Poblat Morisc de l'Adzubieta, l'origen del qual és un poblat islàmic del S. XIII, en els dominis del cabdill musulmà Al-Azraq i d'on van ser expulsats els seus habitants en 1609.

Poc abans de les 14,00 hores arribàvem al restaurant, on ens han atés de manera excel·lent. Xics i xiques hem dinat molt bé, amb un servei molt atent i a un preu molt raonable. Així dona gust.

Us deixe el perfil de la ruta en Wikiloc i un grapat de fotos en un àlbum de Google Fotos, al qual Sento afegirà alguna de les seues.

 

Powered by Wikiloc

 




1 comentario:

toniterapia dijo...

EL COMENTARIO ES QUE ERES MUY BUENO, MUY BUENO (TU SIQUE VALES)