domingo, 20 de diciembre de 2020

Acomiadant l'any en Catamarruc i Beniaia 19/12/2020

Volíem acomiadar-nos per a Nadal i, com sol ser tradició, organitzar un dinar. No obstant això, per les limitacions imposades a conseqüència de la pandèmia de COVID-19, decidim fer el dinar sense les nostres benvolgudes esposes.

Intentem reservar taula en Ca Vicent de la Tona, a Alcalá de la Jovada, però ho tenien complet. Contactem amb El Llogaret de Beniaia i ens van donar taula. Així que busquem una ruta pròxima i Basseta va triar una que semblava tindre bona pinta i no era molt llarga.

Eixim d'Ibi més tard del normal, confiats que ens sobrava temps i aparquem en Catamarruc, un poble amb un únic carrer, per a iniciar la ruta, però errem d'entrada i comencem al revés (el que a la rematada va ser la nostra sort), remuntant a poc a poc per camí entre camps d'oliveres i ametlers.

Feia un matí preciós, amb un cel lliure de núvols i una temperatura agradable. A mesura que ascendíem, les vistes a Catamarruc i Planes, a Margarida, a la Plana de Muro, anaven guanyant en bellesa i ens unflem a fer fotografies.

Vam fer un breu alt en el camí per a esmorzar, però de manera lleugera, i reprenem la marxa, observant que la ruta marcava ficar-nos camp a través per una zona boscosa i amb molta mala herba, sense senda traçada. A la vista de que se'ns complicava la duració prevista de la ruta, optem per seguir només per pista, renunciant a pujar molt més.

Va ser una decisió encertada, perquè la tornada a Catamarruc discorre per un camí amb forta pendent de baixada (ací ens vam adonar de la sort que havíem tingut començant la ruta al revés).

Així les coses, ens va donar temps a fer un volt al xicotet grup de cases de poble i arribar al restaurant de Beniaia a temps d'asseure'ns a la taula.

El menjar i el servei en la taberna El Llogaret, a càrrec del nostre amic David, va ser excel·lent, com sempre que hem anat. Degustem diverses especialitats de la casa i gaudim d'una animada sobretaula, arriscant-nos a parlar de política (encara que no va arribar la sang al riu).

Acaba així, de manera oficial, l'exercici 2020, any que no oblidarem en tota la nostra pròxima vida. Esperem i desitgem que el 2021 ens permeta fer tot el que ens ha privat aquesta maleïda pandèmia. 

Us deixe el perfil de la ruta en Wikiloc i un grapat de fotos en un àlbum de Google Fotos.

 

Powered by Wikiloc

No hay comentarios: