sábado, 14 de noviembre de 2020

Ombría del Benicadell 14/11/2020

Hui només ha faltat Pastu per a fer ple. Hem eixit a les 8 d'Ibi en direcció a Adzaneta d'Albaida i hem aparcat en el camp de futbol "El Regit", disposats a fer una caminada per la Ombría del Benicadell.

El primer tram és sobre asfalt, però prompte es converteix en pista per a acabar sent un camí pedregós bastant desbaratat.

L'inici de la ruta és ascendent durant pràcticament 6 km, passant per la Font del Pla en Roda, el Corral de Penalva, amb el seu colomar i el seu pou de neu.

També passem, alguna cosa més endavant, pel Corral de Diego i el seu pou de neu, una cosa més xicoteta. Feia un dia ennuvolat i queia un plugim bastant molest, però que no ens ha obligat a suspendre la marxa.  

Per una pista molt ben pavimentada arribem a una Creu de ferro des de la qual s'albira el Benicadell a la dreta i tota la Vall d'Albaida a la dreta, podent, malgrat la boira, distingir alguns pobles (Otos, Bèlgida, Baniatjar, ...).

Una mica més endavant arribem a l'àrea recreativa de la Font Freda, on sabíem que hi havia taules i pensàvem esmorzar. El problema era la pluja, però hem trobat un xicotet ràfec ensostrat que ens ha permés desplegar tota la parafernàlia gastronòmica (no us faig la llista del que hem menjat perquè seria massa llarga).

Després de l'esmorzar hem iniciat el descens per una senda que passa per un espectacular mirador i va en zigzaguejant fins a entroncar amb una nova pista de terra.

La pista ens condueix, en sentit ascendent, fins al castell de Carrícola i des de dalt arribem a apreciar algunes de les escultures que jalonen la senda que va des de Carrícola al castell (molt recomanable).

La pluja no cessava i hem estret el pas per a arribar com més prompte millor al cotxe. Han sigut quasi 16 km de vertader gaudi.

Val la pena destacar la quantitat i varietat de plantes i arbres que hem trobat pel camí, algunes d'elles en flor, com la pebrella, l'arbocer, la petorrera, el romer, el safrà bord, l'argilaga o les garroferes, ...

Us deixe el perfil de la ruta en Wikiloc i un grapat de fotos en un àlbum de Google Fotos.

Powered by Wikiloc
 
 


3 comentarios:

toniterapia dijo...

SORPRENDENTE DE BONITA PERO LO MEJOR LLA COMPAÑIA.GRACIAS ATODOS Y A POR LA PRXIMA

Basseta dijo...

Opino lo mismo que Toni, las rutas son más o menos atractivas, pero el rato que pasamos juntos no tiene precio.

toniterapia dijo...

Baseta que pasada lo del relieve...