sábado, 11 de mayo de 2019

Pantà d'Elx 11/05/2019

El normal és que el dia del Avís no hi haja caminada, Pastu i Ramón estan complint amb el Capità Mossàrab i Toni de banys a Montanejos. Però a última hora encara muntem una eixida Rafa i Basseta, per a visitar el Pantà d'Elx.

Quedem a les 8 en la rotonda dels Bombers i ens vam anar a Elx. Enfilar pel camí que porta al Pantà sol va ser possible gràcies al GPS, doncs cal travessar l'autovia.

Aparquem al costat d'un dels trams d'arcades de la conducció que es va construir en el seu moment per a portar aigua a una Central Elèctrica una mica més a baix del Pantà. Seguíem una ruta que deixava arrere el Pantà per a dirigir-se primer a la serra del Ferriol, una zona de muntanya en la qual hi ha una vella pedrera d'on es recollia pedra per a la reconstrucció de l'Església de Santa María.

Allí hi ha un curiós lloc anomenat "El Cau", on trobem nombroses figures esculpides que representen els monuments més emblemàtics de la ciutat d'Elx. Aquestes figures i moltes altres han sigut creades per Mariano Ros, un antic sabater aficionat a la muntanya. Mariano, en companyia dels seus tres amics Cándido, Vicente i Pere van esculpir figures des de l'any 2000 fins al 2008.


En una taula de pedra, amb una bona ombra, ens asseiem a esmorzar. Després seguim la ruta, baixant fins a una zona de cases de camp i seguint per una pista asfaltada fins a arribar a una zona d'aparcament de cotxes.

Des d'allí, per senda, arribem a la part de baix del Pantà, on està l'edifici que albergava la Central Elèctrica i hi ha una vista completa de la paret desbordant aigua en una espectacular cascada.

Com en el Pantà de Tibi, hi ha una escala de pedra i barana que permet pujar a la part alta, on hi ha col·locat un pantalán que permet passejar al costat de l'aigua i el mar de joncs. Més endavant, el camí segueix al costat d'alguns trams de la conducció que voreja el llit del pantà i al costat de la qual tenim el cotxe.

Ha sigut una excursió divertida i senzilla, sense grans alts i baixos, però amb un sol de justícia.

Us deixe el perfil de la ruta en Wikiloc i un grapat de fotos en un àlbum de Google Fotos
.



Powered by Wikiloc







No hay comentarios: