sábado, 4 de mayo de 2019

Alcalà de la Jovada 4/05/2019

Teníem una assignatura pendent amb la Vall d'Alcalà, terreny totalment inexplorat per a nostra Penya però que prometia molt. 

Però només estàvem Toni i Basseta disposats per a la caminada, així que quedem amb el nostre amic Jorge García Polop, bon coneixedor de la zona, perquè ens acompanyara en aquesta primera incursió. 

Després de prendre un café a Planes, encara ocult entre la boira, a les 9 estàvem en el punt de trobada acordada amb Jorge. Li acompanyava el seu amic Javier Pellicer, persona encantadora on n'hi haja. 

El pla era fer 5-6 km per senda des dels Saleretes fins a Alcalà de la Jovada i esmorzar en el bar Vicent de la Tona, on ens han atés de meravella i ens han fet molt bon preu. 

Després del tast de herbero i pacharán, hem représ la marxa, passant pel Palau d'Al-Azraq, pel lloc on es va signar el "Tractat del pouet" i per les ruïnes del Corral de Saltes

Jorge tenia especial interés a passar per les Cases de Capaimona, un lloc que inspira llegendes romàntiques i successos tenebrosos ocorreguts quan allò era un poblat morisc. 

En tot moment hem caminat per pista forestal de terra, més o menys pedregosa, però molt còmoda en general. A més, feia un dia esplèndid, amb sol brillant però sense excessiva calor. 

Tots els trams de pista estaven sent netejats de pins i mala herba, trobant molts troncs tallats i alguna que una altra màquina.

El Camí de la Retura i de la Font del Pouet ens portava fins a la font del mateix nom, on chorraba un fil d'aigua fresca que convidava a prendre's un descans al costat d'una albercoquer preciós

Pel llit del Barranc del Pouet hem représ la pista al costat del Corral de la Retura i enllaçant amb el Camí de Saltes que puja fins a arribar a un depòsit d'aigua que hi ha al costat d'una pista d'aterratge d'avionetes. 

Caminant per la pista hem pogut veure la Nevera de Dalt i, més endavant, la Cova de Bartolo, en plena Serra de la Jovada. 

Després de passar pel Corral dels Conills i el Tossal del Ros, hem arribat al lloc on teníem aparcat el cotxe. 

La serra estava plagada de flors de tota mena, des de l'abundant estepa blanca fins a l'Herba de Sant Jordi, passant per una extensa gamma d'espècies, alguna molt cridaneres. 

La veritat és que hem gaudit moltíssim durant aquesta caminada i una cosa tenim clara: tornarem!

Us deixe el perfil de la ruta en Wikiloc i un bon grapat de fotos en un àlbum de Google Fotos (al qual possiblement Jorge afig unes quantes).



Powered by Wikiloc





No hay comentarios: