domingo, 24 de febrero de 2019

Monestir de Santa María de la Murta 23/02/2019

Basseta va proposar la setmana passada fer una ruta per a visitar el Monestir de Santa María de la Murta. Ens enxampa una mica lluny d'Ibi, però optem per eixir mitja hora abans i arreglat.

Hi ha més d'una hora amb cotxe fins a Corbera. Aparquem al costat de la punt des de l'Ermita del Santíssim Crist i anem pujant pel Camí de les Fontanelles, que més endavant es transforma en senda i ens porta fins a una antena en el Pla de Fontanelles a través d'un bosc amb una biodiversitat extraordinària.

Des d'allí ens hem desviat per a passar per una zona una mica delicada però que el nostre amic Toni ha sigut capaç de superar (hui s'ha guanyat la medalla, sens dubte). 


Ens crida l'atenció l'avançat de la primavera en aquesta zona. Possiblement es deu a la seua situació, molt pròxima al mar. Les ametles ja té una bona grandària i floreix l'arç blanc, l'herba de les 7 sangs, el lli blau, el marfull, la coroneta de frare, ...

Hem desplegat taules i cadires per a esmorzar en una zona plana i poc després ha començat el fort descens en direcció a la Vall de Murta. Finalment, arribem a la zona on estan les ruïnes del Monestir, amb dues basses que s'alimenten d'un xicotet cabal d'aigua que raja de la Font de Murta i que arriba fins ací a través d'una xicoteta séquia i aqüeductes de pedra.

La zona és preciosa i té bon accés des d'un aparcament situat a 3 km, per la qual cosa trobem nombrosos visitants. És una pena que no es restauren les poques restes que queden en peus i es pose en valor tot aquest magnífic conjunt monumental.

La volta ha sigut dura, perquè hem hagut de remuntar de nou fins al Pla de Fontanelles i descendir per un altre trajecte diferent al de l'anada, però no menys interessant, gaudint d'una vegetació potent i de paisatges escruixidors.

Us deixe el perfil de la ruta en Wikiloc i un grapat de fotos en un àlbum de Google Fotos
.




Powered by Wikiloc




No hay comentarios: