sábado, 12 de enero de 2019

Serra de Bateig i Rambla de Salinetes 12/01/2019

L'onada de fred té a les nostres zones de passeig sota zero i Basseta va proposar fer una ruta més meridional, des d'Elda, pujant a la muntanya Bateig i tornant per la rambla dels Salinetes. 

Hui ens ha acompanyat el nostre amic Vicente Martín Pina, al qual li hem anat explicant els riscos d'apuntar-se a una Penya que accepta a socis com nosaltres. 

Ha sigut una pena que el nostre amic Pastu no ens haja acompanyat, perquè haguera sigut un matí perfecte. 

Res més eixir d'Elda, de bon matí, es notava l'intens fred, sobretot en la zona de pujada per la ombría. En arribar a la cresta ha suavitzat una mica. 

Hem recorregut eixa peculiar senda "urbanitzada" pels excursionistes eldenses, amb quantitat de rètols en pedres planes, amb carrers i avingudes, amb places i balcons, berenadors, en fi ... molt curiós. 

Des del vèrtex geodèsic s'albiraven les serres del Sit al Nord i la ciutat de Monòver al Sud, amb l'espectacular explotació minera a cel obert sota els nostres peus. 

Després d'una empinada senda de baixada, hem arribat a una zona plana on hem esmorzat gràcies als bons oficis de Rafa, que celebrava amb nosaltres el seu aniversari. 

Després de l'esmorzar, ens hem acostat a veure la pedrera més de prop i a continuació ens hem dirigit al pont que travessa l'autovia, baixant al llit de la rambla cobert de sal, pel qual discorre una generosa quantitat d'aigua. Hem trobat un ametler en flor i un arç blanc que encara no ha perdut la fulla de l'any passat.

En arribar al final de la rambla, tornem a travessar l'autovia per a arribar al punt on teníem els vehicles. 

Us deixe el perfil de la ruta que ha gravat Ramón en Wikiloc i un grapat de fotos en un àlbum de Google Fotos.



Powered by Wikiloc




No hay comentarios: