domingo, 29 de abril de 2018

Cova Bolumini i caves 28/04/2018

Per diverses causes, ens havíem quedat a soles Pastu i jo per a aquest dissabte. Pensant a fer una ruta local i curta, per a estar a Ibi a l'hora de dinar, se'm va ocórrer convidar al meu amic Sento Berna i aquest va acceptar.

Eixim d'Ibi a les 8 en direcció a la Font de Mariola. Al arribar vam veure alguns acampadors que havien passat allí la nit i que començaven a preparar-se el desdejuni. Ens va cridar l'atenció que han clausurat definitivament els paelleros on es podia encendre foc.

Aparquem el cotxe en el lloc de costum i ens enfilem pel camí que porta al turó on se situa el poblat ibèric, deixant el càmping a l'esquerra i la masia del Parral a la dreta. Feia un matí esplèndid, que convidava a gaudir del verd rabiós dels camps, de l'abundant floració del coixinet de monja, del romaní i del timó.

Després d'un passeig per les restes del poblat, baixem a la cova Bolumini que, malgrat conèixer-la d'altres visites, sempre impressiona. La Cova Bolumini se situa en l'Alt de la Cova, en el vessant del Barranc del Cantal de la Vila. Posseeix una entrada d'uns 15 metres d'altura i es troba orientada a l'oest formant un amplie abric d'aproximadament 30 metres de profunditat.

A continuació, seguim la ruta en direcció al Portín, parant per a esmorzar al costat del pou de neu del mateix nom, de 13,90 metres de diàmetre, una de les caves més desconegudes per trobar-se amagada entre abundant vegetació.

Després de l'esmorzar hem continuat en direcció al vèrtex geodèsic del Portín i a través d'una sendera ben marcada fins a la Cava de Don Miguel, situada a 1.050 metres d'altura, amb 14,50 metres de diàmetre, construïda en la primera meitat del segle XVII per la ciutat de Xàtiva.

La ruta circular s'acaba completant en baixar per una senda en direcció a la zona recreativa on havíem aparcat, no sense abans gaudir de l'excel·lent aspecte que presenta la Font de l'Arbre. Atès que havíem complit amb l'horari previst, encara vam tenir temps per a parar en la Font dels Patos i prendre una bona cervesa.

Us deixe el perfil de la ruta en Wikiloc (però no fer-li molt cas, doncs a algun dels satèl·lits se li va haver de creuar un cable) i un grapat d'imatges en un àlbum de Google Fotos.



Powered by Wikiloc








1 comentario:

Basseta dijo...

He trobat aquesta explicació relativa al nom de "bolumini": http://laliniadewallace.blogspot.com.es/2013/04/bolumini.html