sábado, 10 de marzo de 2018

Cruz de la Muela (Oriola) 10/03/2018

La proposta per a aquesta setmana venia de Rafa, que tenia interès a repetir una ruta que va fer fa temps a Oriola. En principi, era una circular que consistia a pujar a la "Cruz de la Muela" per a passar després pel Pas del Gat i tornar al punt de partida.

Hem aparcat en l'Ermita Montepinar i hem travessat una urbanització una miqueta ruïnosa fins a arribar al peu de una concurrida senda, molt bé senyalitzada, que ascendeix fins a la creu, amb un fort desnivell que ens ha fet suar de valent.

M'ha cridat l'atenció trobar en aquesta senda gran quantitat d'espècies vegetals que també trobem pujant al Benicadell (narcíss, asphodelus, romaní, timó, ...). Es nota que per aquestes latituds la primavera està avançada.

Després de visitar la creu i contemplar les magnífiques vistes a tots els pobles de la comarca, hem baixat per a asseure'ns a esmorzar. En aqueix moment, i després dels informes d'alguns senderistes, hem decidit evitar el Pas del Gat i tornar per on havíem vingut, evitant situacions delicades.

Ens ha fet un dia magnífic, amb un cel net, sense vent i amb una temperatura primaveral.

M'he posat les botes fent fotos de les plantes que hem anat trobant al nostre pas, així que us les deixe en un àlbum de Google Fotos.



Powered by Wikiloc




No hay comentarios: