sábado, 3 de marzo de 2018

Camp de Tir d'Onil 3/03/2018

Una vegada més hem hagut d'ajornar la tan desitjada caminada a la Serrella. L'aniversari de Tere ha deixat a Ramón en dic sec, mentre que Rafa Palacios es negava a ficar-se en els fanguers que sens dubte s'havien format aquests dies de pluja. 

El cas és que Toni, Pastu i Basseta hem decidit que valia la pena cercar un bon lloc per a esmorzar després d'una ruta lleugera. Toni ha proposat anar amb cotxe a Onil i pujar pel barranc de Tauenca fins a donar amb la carretera del Canalís. Tal dit tal fet. 

En el primer tram hem passat al costat del barranc que separa el camí de L'Arcaeta, amb la sorpresa de veure que havia desaparegut un vell pont de pedra que ho travessava. Estava en desús, però tenia la seua gràcia. 

Tal com Rafa sospitava, els camins eren autèntics fanguers, especialment pel tràfec de camions i maquinària pesada que aquests dies estan treballant en la "neteja" d'aquelles serres. S'han tallat centenars de pins, els troncs dels quals obstaculitzaven el pas per les sendes. 

Quasi sense adonar-nos ens hem ficat en una pujada a cota 1.000 metres al costat de la carretera, fins al Alt de Teulada. Uns metres més endavant hem doblegat a la dreta per a tornar pel barranc de Canalis, per una senda de ombría molt agradable, abundant la molsa que ha reverdid amb la pluja, el romer, la pebrella, ... 

Quasi sense adonar-nos hem fet més de 8 km abans d'adonar d'un merescut esmorzar en el bar del Camp de Tir d'Onil, on ens han atès de meravella. El millor, com sempre, la tertúlia sense presses. 

Us deixe el perfil de la ruta en Wikiloc i un grapat de fotos en Google Fotos.



Powered by Wikiloc



 

No hay comentarios: