sábado, 30 de enero de 2016

Serra de Salines 30/01/2016

Feia temps que Toni volia portar-nos a la Serra de Salines i fins avui no havia sigut possible. Per cert, hem tornat a formar un bon grup (s'ha apuntat Marta i Guillermo, el nostre amic d'Onil), així que hem hagut de desplaçar-nos en 2 cotxes.

Després de passar per Onil per a arreplegar a Guillermo, hem viatjat fins a les proximitats de Yecla, per la C-3223, fins a arribar a una zona recreativa ("Aula de la Naturaleza Coto Salinas") on hem aparcat. Toni volia portar-nos a la "Cueva del Lagrimal", però amb prou faenes recordava la ruta d'accés, així que ens hem guiat pel mapa de Wikiloc i per les indicacions d'uns ciclistes.

La primera part de la ruta ha sigut bastant pesada, doncs hem hagut d'ascendir per una pista asfaltada, amb un temps bastant ennuvolat que ens ha impedit gaudir al 100% de les vistes. En la part d'a dalt de la serra, la boira formava gotes d'aigua en les agulles dels pins.

L'esmorzar en la Cova ha sigut una experiència d'aqueixes que fan afició (el lloc, les vistes impressionants al barranc i a la vall, la companyia, el menú, els riures, ...). A més, hem estrenat la taula portàtil que Sergio ha trobat en Amazon.

Mentre esmorzàvem s'ha anat alçant la boira i ha eixit el sol. Entre les alternatives per a la volta hem optat per arriscar-nos a tornar per una senda que serpenteja pel barranc i ha sigut una baixada preciosa, a través d'una frondosa vegetació i unes vistes molt boniques.

Us deixe el perfil de la ruta en Wikiloc i una selecció de fotos en Flickr (originals) i en Google+ (amb retocs).

No hay comentarios: