sábado, 28 de noviembre de 2015

Masies de Polop Alt

La senyora dentista que em va traure els queixals del judici el dilluns em va dir que no havia de fer esforços, així que vaig proposar a la Penya fer una ruta suau que havia vist en Internet. Toni i Ramón es van apuntar (Pastu i Pablo tenien altres quefers).

Hem eixit a les 8 del matí d'Ibi en direcció a Banyeres de Mariola, per a deixar el cotxe en l'ermita de Polop (en la CV 795 que uneix Alcoi amb Banyeres de Mariola i a escassos metres de l'encreuament amb la CV 801). Des d'allí, trepitjant abundant gebre, ens hem dirigit al Barranc del Troncal fins a entrar en una preciosa chopada i caminar en adreça Oest.

La temàtica d'aquesta ruta són les nombroses masies i cases pairals que esguiten tota la zona de Polop Alt. Hem passat per l'Alquerieta, l'Alquería Vella, l'Alquería Nova i Don Pedro.

A meitat de ruta, en la part alta del bosc, hem trobat el Mas de la Menora, una casona des de la que hi ha unes vistes impressionants. Hem esmorzat allí, aprofitant una taula de pedra que hi ha entre els pins.

Després de l'esmorzar, hem descendit per a tornar per la Casa Xocolater, Servereta Baixa, Torre Redona i Maset Nou, fins a arribar a l'encreuament de la carretera i arreplegar el cotxe per a la volta.

Us deixe la ruta de Wikiloc. Quant a les fotos, m'ha sigut difícil fer una selecció, però us les deixe en Google+ (amb retocs) i en Flickr (originals).
No hay comentarios: