sábado, 5 de diciembre de 2015

La Serrella 5/12/2015

Pastu havia proposat pujar al Pla de la Casa. Jo vaig suggerir fer una ruta circular, deixant un cotxe a Fageca i arrancant des de Famorca. Però arribat el moment, el nostre Presi va decidir que havíem de pujar a un cim inèdit: La Serrella, eixint des de Quatretondeta i pujant per "Els Frares", i açò és el que hem fet (the boss is the boss).

Avui ens hem ajuntat un bon grup (8) i hem hagut d'agafar dos cotxes. Eixida d'Ibi a les 8 en direcció a Benilloba, Gorga i Quatretondeta. Hem apartat al costat d'un dipòsit d'aigua i hem iniciat l'ascens per un camí que condueix a la Font dels Frares i a la Font Roja (o Font del Cirer).

En el nostre ascens ens endinsem per uns barrancs impressionants, amb uns vessants de pedra solta que donen vertigen, esguitades de aurons amb la fulla ataronjada encara en les seues branques i amb unes vistes sobre la vall cada vegada més espectaculars.

Arribem al cim de La Serrella i trobem un xicotet prat ideal per a esmorzar. No ens ho hem pensat dues vegades, hem desplegat la nostra intendència i hem donat bon compte de gran quantitat de menjar i beguda, com sol ser costum en la Penya.

Després de l'esmorzar, hem ascendit els pocs metres que ens quedaven fins al vèrtex geodèsic de La Serrella, des d'on hi ha 360º de vistes precioses i indescriptibles.

El més dur ha sigut la baixada. Són quasi 700 metres de desnivell en amb prou faenes 7 km, així que un es pot fer una idea del que pateixen les cames. Hem tingut la sort que ens ha fet un dia estupend, poc fred, cel buidat, sol suau, temperatura ideal i atmosfera neta, no es pot demanar més!

Com sempre, us deixe la ruta en Wikiloc i puge les fotos originals a Flickr i en Google+ les retocades (que són les que apareixen en el "pase de diapostives" d'a baix).




3 comentarios:

Pastu dijo...

Ha segut una pasa de etapa, el paisajes impresionans y el cansament....., també impresionan
Marta, Paula y Sergio, han vengut encantants...
Esperem que pronte neve, pa poderla fer en neu, con la última volta.

Joan Ayala dijo...

I algú que us haveu trobat: A MI!!!! Quina sorpresa trobar-vos tant gran que és la serra! Efectivament, un dia preciós dins les serres més belles del món!

Basseta dijo...

Per a mi ha sigut una grata experiència, dura però que compensa l'esforç. A més, hem tingut la sort de gaudir d'un temps magnífic i d'una atmosfera clara que ens ha permès gaudir de gom a gom del paisatge.