sábado, 7 de marzo de 2020

Racó Bell o del Xoli (Rincón Bello) 07/03/2020

Havíem quedat Toni, Rafa i Basseta per a fer una ruta pròxima, de manera que poguérem estar a les 14,00 hores a casa (hi ha partit important del Rayo Ibense a la vesprada i Rafa té molt interés a assistir).

Així que hem decidit anar al Racó Bell i esmorzar en Rabosa. Teníem el temps just i en lloc d'aparcar al costat de l'hotel de Catí, ens hem acostat fins a una xicoteta esplanada que hi ha prop de l'Ermita de la Purísima i arrancar a caminar des d'allí.

Estan treballant en l'arranjament de les pistes que envolten aquesta zona de muntanya i crec que es quedaran molt ben condicionades.

A bona marxa hem tardat a penes 1 hora a arribar a Rabosa, de manera que hem sigut dels primers a asseure's a la taula. El menú "rabosero" no fa falta explicar-lo, encara que potser es mereixen un comentari especial les llesques amb ou de les postres: delicioses.

Des del restaurant, per la Rambla de Rabosa, al Racó Bell o Racó del Xoli, hem tardat menys d'una hora, a bon ritme. Rafa no coneixia la zona i li ha agradat.

Però una altra cosa és la tornada, costera amunt i amb presses per a arribar a temps. Han sigut més de 400 metres de desnivell els que hem salvat en poc més de 2 hores, fins a arribar de nou a l'Ermita.

Durant tot el trajecte, a més de les vistes espectaculars (es veia fins a la mar), hem trobat una gran quantitat d'espècies que comencen a florir: l'omnipresent romer (Sàlvia rosmarinus), l'espígol (Lavandula), la albaida (Anthyllis cytisoides), el coletxó (Moricandia arvensis), la siempreviva (Helichrysum stoechas), el lligabosc (Lonicera implexa), l'herba de les set sangs (Lithodora fruticosa), el marfull (Viburnum tinus), la coroneta de frare (Globularia alypum) i la juncea (Coroneta juncea).

Us deixe el perfil de la ruta en Wikiloc (ja he aconseguit que torne a funcionar en el meu telèfon) i un grapat de fotos en un àlbum de Google Fotos.



Powered by Wikiloc





No hay comentarios: