sábado, 21 de octubre de 2017

Replana de Beneixama i Font de la Simeta 21/10/2017

Toni, quina part de "A les 8 en la Tartana" no has entès? És que a Ibi hi ha dos "tartanas" i uns esperant a Toni en una Tartana i Toni esperant a uns en una altra Tartana. 

En fi, coses de jubilats. El cas és que hem arribat a Beneixama per separat i ens hem acostat al punt d'arrencada, en el Corral de Lluna. Pujada forta de bon matí per la Lloma del Puntal fins a arribar al Refugi de Rita, on hem esmorzat. 

Després hem baixat per el Barranc del Xarco Blanc, amb abundant pebrella a banda i banda, i ens hem desviat a l'esquerra, on està un conjunt de roures valencians, per a arribar a la Font de la Dueña. 

Nou ascens per a agafar la pista que discorre paral·lela a la línia d'alta tensió i arribar fins a la Font de la Simeta (denominació correcta per a una font a la qual havíem batejat com "de la Basseta"), en la qual hem entrat i, sorprenentment, hem vist aigua. 

Nova baixada potent fins a un barranc i nou ascens per la Ombría de l'Enxampe fins a l'Ereta, amb les cames ja una mica castigades. Agafant una drecera per instint hem entroncat amb la senda que, baixant pel Barranc del Madronyal, ens retorna al punt de partida, passant pel pou de neu de la Serra de la Solana i la Casa del Nevater. 

Rafa i Pastu tenien pressa per tornar a Ibi, però Toni, Ramón i Basseta ens hem quedat en el bar de la gasolinera a prendre unes reparadoras cerveses. 

Us deixe la ruta en Wikiloc i les fotos en un àlbum de Google Fotos.



Powered by Wikiloc










2 comentarios:

Pastu dijo...


Mol bona ruta,encara estén en forma,pues mos em fet casi 17 km.
Ia que torna,perqué ya no mon recordaem de esta zona que la teniem olvida.

Basseta dijo...

Es una serra meravellosa!