sábado, 6 de mayo de 2017

Barranc dels Tarongers 6/05/2017


La ruta d'avui era inedita per a la Penya, però jo havia vist fotos i comentaris de gent que l'havia fet i em va semblar una opció interessant. 

Hem eixit d'Ibi en direcció a Bocairent, on hem aparcat en la mateixa plaça de l'Ajuntament, amb tots els negocis tancats encara. 

Ens hem dirigit a l'Ermita del Santo Cristo per un camí empedrat que ascendeix en zig-zag, amb les seues corresponents parades per al Via Crucis. Des d'allí les vistes sobre Bocairent són extraordinàries. 

La ruta en direcció a Ontinyent passa al costat d'una creu que recorda les víctimes d'un acte bèl·lic per l'any 1873 i poc més endavant arribem a una xicoteta cova que va ser ocupada per la Beata Piedat de la Creu, jove de Bocairent que va ser beatificada en 2004. 

Finalment, avans d'arribar a Ontinyent, trenquem a la dreta i descendim fins a la Font del Barranc dels Tarongers, on hem esmorzat. 

La tornada a Bocairent es fa a través del barranc, per una senda que transcorre prop del riu, envolta el Molí Patiràs i pasa al costat del Molí de Lluna, el Molí de Pep Joan, el Molí Beneitos ... construccions destinades a l'obtenció de farina, encara que després van passar a ser "Batans" dedicats a la indústria tèxtil. 

Hi ha punts del camí en els quals podem observar el treballat realitzat en la roca calcària amb el propòsit d'obrir camí allí on la pedra dificultava el pas d'animals i carros, quedant aquestes petjades com a testimoni mut d'una activitat industrial summament important en la zona del Barranc del Tarongers. 

Arribem a Bocairent i creuem el pont de pedra per a ascendir per la "Ruta Màgica" fins a la plaça, ara molt animada. Ens hidratem amb una bona cervesa i ens vam tornar a Ibi.

Les fotos estan en un àlbum de Google Fotos a la vostra disposició. Ací us deixe el perfil de la ruta en Wikiloc.



Powered by Wikiloc




No hay comentarios: