sábado, 5 de marzo de 2016

Montcabrer i els pous de neu 5/03/2016

Avui ens hem decantat per una ruta clàssica. Teníem intenció de fer una pel Benicadell, però finalment hem optat per pujar al Montcabrer des de la Font de Mariola.

Feia un matí fresquet, però lluïa un sol esplèndid i, excepte algunes ratxes de vent gèlid en el cim del Montcabrer, la resta del dia ha sigut magnífic. A més, l'atmosfera estava molt neta i les vistes s'estenien a 100 kms a la redona.

Des de la Font de l'Arbre, on hem aparcat, hem pujat per la pista fins a la masia de la Foia Ampla, per on prenem una senda que ascendeix en pendent pronunciada fins al cim. Amb prou faenes hem pogut fer alguna foto, doncs el vent era tan fort que no podíem mantenir-nos en peus.

Hem cercat un abric de roques una mica més a baix, on hem esmorzat les viandes típiques que portem per a aquests casos (anxoves de La Castreña, embotit i formatge d'Andrés, uns adobats, l'impressionant "carajillo" que fa el nostre Presi, els pastisets de moniato que Pastu encarrega cada setmana, la meua pacharán casolà, ...). Igual que ens va passar en una altra ocasió, hem rebut la visita d'un grup de cabres molt gracioses que cercaven alguna resta de pa o fruita per a menjar.

Després de l'esmorzar, reprenem la marxa donant la volta al massís rocós i enfilar en direcció a la Cava Arquejada d'Agres, recentment restaurada. Pensàvem que podríem accedir a l'interior per l'escala que han habilitat, però encara no està obert al públic.

En lloc de baixar per la pista fins a l'aparcament, hem decidit allargar el passeig fins a la impressionant Cava de Don Miguel, una obra d'enginyeria que val la pena visitar. Després, hem baixat per la senda fins a arribar de nou al punt de partida, la Font de l'Arbre.

Deixe a continuació el perfil de la ruta en Wikiloc. Les fotos originals en Flickr i les retocades en Google+




Powered by Wikiloc



2 comentarios:

Pastu dijo...

Día "espectacular"...,com sempre, bona compañia, bon esmorsar i con no, reportage de fotos donan fe de lo ocurregut
Fins la próxima ruta

Basseta dijo...

Aixina dona gust!