sábado, 12 de marzo de 2016

Pujada al Benicadell 12/03/2016

Teníem una assignatura pendent en la Penya: pujar al Benicadell. Avui era el dia apropiat per a aquesta ascensió de vertigen, a través d'una ruta que Sergio s'havia encarregat de verificar.

Hem eixit a les 8 d'Ibi en direcció a Beniatjar, en la Vall d'Albaida. En lloc de deixar el cotxe en el poble i començar a pujar, hem optat per anar fins a la casa dels guardes forestals, amb el que hem salvat un important desnivell inicial.

Primer per pista forestal i després per senda, hem anat cobrint la ruta fins a arribar al cim, a 1.104 metres d'altura. Aquesta serra és la frontera natural entre la província d'Alacant i la de València, per la qual cosa les vistes a un costat són a la comarca de L'Alcoià i a l'altre costat són a la Vall d'Albaida.

Després del cim, hem baixat per a esmorzar al costat d'un antic pou i una figuera centenària, acompanyats d'alguns ocells anellats poc fugissers.

A la baixada ens hem desviat a l'esquerra per a visitar la Cava del Benicadell, un pou de neu impressionant. Les vistes durant tota la ruta són espectaculars i hem tingut sort amb el temps tan bé que hem gaudit tot el matí. No menys interessant és l'abundància d'espècies vegetals que trobem en la cara nord de la pujada (falgueres, lentiscles, marfull, llteroles, romer, lligabosc, timó, ...).

Us deixe la ruta en Wikiloc i l'enllaç de les fotos en Flickr (originals) i en Google+ (amb retocs).



Powered by Wikiloc




4 comentarios:

Pastu dijo...

Baseta, con sempre "enhorabona" perles fotos, miranles fa mes por voreles que puchar al cadamun de la cumbre.
Marta en diu que tenim que tornarla a ver, jején

Monchi dijo...

Te bona pinta la ruta. Com diu Marta, hi ha que tornarla a fer.

Basseta dijo...

Tornarem, tornarem, ja ho crec!

Basseta dijo...

M'han dit que l'ocell és un "cercavores" (Prunella collaris)