domingo, 14 de febrero de 2016

Quatre pous de neu (13/02/2016)

La tabola prèvia al Dia dels Enamorats va provocar alguna baixa en el grup que havia previst eixir ahir de caminada, quedant únicament Toni, Pastu, Palacios i Basseta per a afrontar la ruta dels 5 pous de neu (que al final solament van ser 4).

Pugem per la Senda de la Burra fins al Pou del Canyo, per a seguir pel Pou del Simarro i el Pou de l'Anouer, deixant a dreta i esquerra romanís i angilages en flor. Feia molt vent, però en començar la pujada fins al Menejador advertim que la zona del abeurador estava molt protegida i es podia esmorzar molt bé.

Després de l'esmorzar, seguim amb el fort ascens fins a arribar al camí que puja a la casa dels vigilants, torçant en angle recte en direcció a la Cava Coloma. Baixem fins al Serrallo (Mas de Tetuán per als alcoians) i observem que s'ha condicionat i delimitat la senda, de manera que s'evitarà l'erosió d'algunes zones (uns diners públics ben invertit).

Per diversos motius teníem pressa per arribar a Ibi abans de l'hora de menjar, però feia molt bon temps i era inevitable parar-se quan trobàvem un forn de calç, o per a contemplar les vistes en la zona de Santa María, o per a estudiar tota la infraestructura hidràulica centenària que jalona el Barranc dels Molins. Un autèntic plaure, com sempre.

Us deixe el perfil de la ruta en Wikiloc i les fotos en Flickr (originals) i en Google+ (retocades).




Powered by Wikiloc



2 comentarios:

Joan Ayala dijo...

Ruta xula! Paisatges, història, costums, flora, i bona gent!

Basseta dijo...

Gràcies pel comentari. Com pots vore, els de la meua Penya no donen molt feedback.