sábado, 14 de febrero de 2015

Puig Campana (14/02/2015)

Avui ha sigut un dia gran, d'aqueixos que fan afició. Es tractava d'ascendir al mític Puig Campana (un dels "8 miles" de la província), excursió inèdita per a Ramón i per a Basseta.

Pastu ens ha arreplegat a les 7 del matí i ens hem anat fins a Finestrat, a l'aparcament que hi ha just al peu del Puig Campana, on comença el conegut com a "Quilòmetre vertical". Una ascensió pel Barranc de les Marietes, dura des del primer moment, que no admet treva fins a arribar al Bancal del Moro, on hem parat per a esmorzar.

Després del refrigerio, hem volgut pujar fins al cim i, encara que el temps ha canviat i ens ha enxampat una ventolera freda, hem arribat. Les vistes són espectaculars en 360º (Aitana, Serra de Bernia, Penyal de Ifach, Serra Gelada, ...). En aqueixos moments hem trobat a faltar als nostres amics Toni, Paco i Pablo.

No volíem tornar per la mateixa ruta i hem baixat per la cara de la ombría, més suau a excepció d'un tram autènticament perillós, amb pedreres incloses i gran desnivell. Però una vegada arribats a la senda, tot ha sigut més fàcil. Hem aprofitat per a visitar un petit pou de neu del Segle XVIII.

El camí primer i senda després ens ha portat vorejant el massís muntanyenc per l'esquerra, passant per una zona cremada fa anys, amb gran quantitat de pins secs tombats i una capa verda de vegetació regenerant-se. Finalment, hem arribat a l'aparcament, encara que no hem pogut resistir la temptació de parar i beure en la Font del Molí.

He hagut de fer un esforç per a reduir l'ampli reportatge de fotografies, creant un àlbum en Google+ i en Flickr. També us deixe el perfil de la ruta en Endomondo i en Wikiloc, un mapa de Google Maps, una passada de diapositives i un vídeo amb una presa de 360º des del cim del Puig Campana. Espere que us agrade.2 comentarios:

FCO. VICTORIANO PASTOR RICO dijo...

Entonses, no borre del disco dur esta etapa, no? veix que vos a agradat.., jeje

José Vte. Verdú Gisbert dijo...

Encara tinc mal de cames, pero m'agradaría repetirla algún día.