sábado, 13 de abril de 2024

Barranc dels Tarongers 13/04/2024

Per a hui Rafa va proposar tornar al Barranc dels Tarongers, una ruta que fa anys que no repetim. Pensat i fet!

A les 7,30 ens hem reunit en La Tartana Rafa, Toni, Ramón i Basseta, per a prendre un café i eixir en direcció a Bocairent, on hem aparcat en l'Av. d'Espanya, abans de dirigir-nos a la Plaça de l'Ajuntament i des d'allí anar baixant al Pont del Santíssim Crist.

Passat el pont, s'inicia el recorregut per les 14 estacions del via crucis, encara que ens ha cridat l'atenció el vol de dos globus que solcaven el cel en direcció a Banyeres.

La primera pujada de la ruta acaba en l'Ermita del Sant Crist, amb un rellotge de sol, una creu i unes vistes impressionants al poble i a les muntanyes de l'entorn.

La següent fita en la ruta és la creu de ferro que recorda la fossa comuna on van ser enterrades 22 persones després de la batalla de Pla de Camorra, amb una inscripció en pedra que diu: "62 víctimas, de sus ideales unos, de la disciplina otros yacen aquí. Honor y gloria a los que murieron en el cuumplimiento de su deber el día 22 de Diciembre de 1873. R.I.P." 

Poc metres més endavant trobem una cova que va ser ocupada per la Beata Piedat de la Creu, una jove de Bocairent que va ser beatificada en 2004. Ens ha cridat l'atenció l'enorme gripau que hi havia als peus d'una imatge.

La ruta baixa fins a una xicoteta rambla i després torna a pujar, per a seguir per una pista molt pedregosa que baixa empinada en direcció a Ontinyent, fins a arribar a un punt en el qual nosaltres torcem a la dreta.

Baixem per una senda pedregosa i incòmoda fins a arribar al la Font dels Tarongers, on teníem previst esmorzar, però hem canviant de plans a la vista de la gran quantitat de cotxes que allí hi havia aparcats al costat de la font.

Hem decidit seguir la ruta per a buscar un lloc més tranquil i pla, Hem passat al costat del Moli de Patiras, la zona d'escalada i el Moli de Lluna, fins a arribar al Moli de Farina d'Eduardo Juan. A la meitat del camí, al costat del llit del riu, hem muntat la taula i les cadires per a esmorzar, més tard de l'habitual.

Després de l'esmorzar, la ruta continua passant al costat de les ruïnes d'alguns enormes molins que apareixen envoltats d'enormes xops amb una verdor que ens esglaia. La costa arriba fins a la Tanca del Bou, un pas excavat en la pedra i, poc més endavant, coronem el cim albirant de nou l'Ermita del Sant Crist.

Arribem a la Font d'en Ferris, al costat del safareig del mateix nom, on trobem a Vicente Cabanes, el pastisser de Bocairent, un trialero de 70 anys que en un moment ens ha contat la seua vida, però també ens ha fet una foto per a emmarcar.

La part final de la ruta consisteix a tornar a pujar fins a la Plaça de l'Ajuntament. Sort que hem trobat una font pública on refrescar-nos abans de l'últim repit. El premi ha sigut prendre una cervesa en una de les animades terrasses de la Plaça.

Us deixe el perfil de la ruta en Wikiloc i un grapat de fotos en un àlbum de Google Fotos.

Powered by Wikiloc





No hay comentarios: