sábado, 21 de mayo de 2022

Passeig per La Torre de les Maçanes 21/05/2021

Per segona setmana consecutiva ens hem quedat Toni i Basseta (els caminans segueixen entre Euskadi i Cantàbria i la resta amb les seues ocupacions familiars).

Està fent dies de calor i Toni volia una ruta que tinguera ombra i bar (i jo també!). Toni va proposar anar a La Torre de les Maçanes i jo vaig proposar eixir a les 7 del matí i així ho hem fet.

Seguint la tècnica de la setmana passada en Fontanars, hem aparcat a la porta del Amber, on hem pres un café abans de passar pel forn i encarregar panquemaos i altres llepolies.

Hem pujat fins a la torre àrab i per un camí rural ens hem endinsat per una zona de bancals que estan preciosos, amb una gran quantitat de flors silvestres a les vores del camí (cerverina, roselles, didaleres, colitxos, rúcula, jonça, valeriana roja, estepa, frare blau, all de bruixa, trèvol pudent, antillis, romer, citrons, corretjoles, ...).

Hem passat per les restes del que sembla una zona d'acampada que va viure temps millors. Queden les porteries del camp de futbol i diverses cabanyes de fusta que presenten un estat lamentable.

Més endavant hem torçat a l'esquerra per a tornar al poble travessant una pineda preciosa i caminant per una senda que té marcats els laterals amb pedres.

Com sempre, l'esmorzar ha sigut del millor: bocata, postres i cremaet, amb la clàssica foto en la font (que aquesta vegada té alguns dolls d'aigua).

La segona part de la ruta ha consistit a buscar el riu, perquè ens havien dit que baixava bastant aigua i que hi havia unes boniques cascades per la zona de "El Brull".

Efectivament, seguint les indicacions hem arribat a un barranc preciós, trobant les cascades i les impressionants ruïnes d'un molí que es va alimentar del cabal de la rambla.

Pel mateix camí hem tornat al poble, quan ja es notava la calor. Hem recollit l'encàrrec en el forni ens hem tornat per a Ibi, arribant ... a l'hora de dinar!

Us deixe el perfil de la ruta en Wikiloc (que mesura més del compte perquè no l'he parat abans de pujar al cotxe) i un grapat de fotos en un àlbum de Google Fotos.

Powered by Wikiloc

 


 

No hay comentarios: