sábado, 2 de abril de 2022

Sotarroni i Font Freda 2/04/2022

Després de diverses setmanes sense poder eixir a caminar a causa de la persistent pluja que ha batut rècords a les nostres comarques, hui lluïa un sol esplèndid i, encara que feia un matí una mica fresc, perfecta per a tornar a eixir a la serra.

Toni ha triat una ruta pel Sotarroni, una Muntanya d'Utilitat Pública de 340 Ha situat en plena la serra de Mariola.

Toni i Pastu volien estar de tornada a una hora prudencial, ja que tenien dinar amb amics i no era qüestió d'arribar a les tantes, com en altres ocasions.

El trajecte arranca des d'una pista forestal a la qual s'accedeix des de la carretera CV795 a Banyeres, poc abans de la casa de peons caminers que hi ha a l'entrada de Buixcarró.

Pugem un bon tros fins a arribar a la part de dalt de la Serra de la Font Freda, en la qual s'alternen vedats de caça i alguns camps de cultiu.

Aquella part de la muntanya encara està recuperant-se del paorós incendi que la va arrasar en 1994 i altres posteriors
, però les vistes són extraordinàries. Com feia un dia clar, s'albirava des de Banyeres fins a l'Aitana i el Puig Campana, la Penya Migjorn i el Maigmó.

Envoltem el Pla dels Carboneres per a pujar fins al vèrtex geodèsic de l'Alt del Eixarc, on ens fem la foto de rigor, abans d'iniciar el pronunciat descens fins a la Font Freda.

Les intenses pluges d'aquests dies han provocat que baixe l'aigua per camins i barrancs, apreciant-se un generós doll de l'aigua en la font mai vist. Allí hem muntat la taula per a donar compte d'un esplèndid esmorzar (excepte per a Toni, sense cadira, sense taula i a penes un grapat de fruita seca).

Com tot el que es baixa després cal pujar-ho, ens ha tocat remuntar per a tornar pel mateix camí. No obstant això, arribats a la pista principal hem doblegat a l'esquerra, per a fer la ruta parcialment circular. Tanmateix, això ha provocat que Toni i Pastu hagen hagut d'accelerar per a arribar a Ibi a l'hora prevista.

Rafa, Sento i Basseta ens hem quedat ressagats i, sense presses, hem recorregut la pista, amb alguns repits, fins a enllaçar amb el traçat de la pujada. Rafa tenia molèsties al peu que l'obligaven a parar de tant en tant, però així hem aprofitat per a gaudir de les vistes a la Valleta de Polop i d'una animada xarrada.

Us deixe el perfil de la ruta en Wikiloc i un grapat de fotos en un àlbum de Google Fotos al qual Sento afegirà alguna de les seues.

 

Powered by Wikiloc

 



No hay comentarios: