domingo, 25 de octubre de 2015

Pel naiximent del riu Vinalopó

Els diferents compromisos dels espetequeros ens van deixar al Presi i a mi davant la tesitura de
quedar-nos a casa o fer una caminada rage a mà, sense grans pretensions (ell preparant la marató de València i jo encara mitjà convalescent del meu còlic).

La meua proposta de passejar pel llit del naixement del Vinalopó va rebre bon acolliment. A més, el Presi recordava una caminada seua fa anys que li va portar per aquests paratges.

Entrem amb el cotxe fins a la zona de la fàbrica de Blanes. Aparquem i ens endinsem per la senda que porta fins a la Font de la Coveta, on se sol situar el naixement del riu Vinalopó. Tenint a la vista la silueta del castell, optem per ascendir fins a la mateixa, gaudint d'unes vistes sensacionals de tota la vall.

Decidim seguir en adreça nord, fins a la Casa Congregat i les instal·lacions de "Bodegas Guilella", envoltades de bancals i vinyers preciosos. Seguint les indicacions, i acompanyats per una gata molt simpàtica, arribem fins a la Font Freda, on esmorzem. Vam tornar per la mateixa ruta, excepte en l'últim tram, que ho vam fer per camí en lloc de la senda.

Ací us deixe les fotos en Google+ (amb algun retoc de color) i Flickr (arxius originals), així com el perfil de la ruta en Wikiloc i una selecció de fotos.
4 comentarios:

el presi dijo...

COM SEMPRE MOLT CHULAS

José Vte. Verdú Gisbert dijo...

Gracias Toni, pero el mérito es de la naturaleza, auténtica protagonista.

Monchi dijo...

Jo també vullc anar a eixa caminada !! Molt bones fotos, Baseta. Ets superes en cada eixida. Esta volta m´agradat més perque, has inclós fauna autòctona.

José Vte. Verdú Gisbert dijo...

Si Monchi, si, una ruta molt agradable. La gata era una gracia, pero un poc delicà: li vaig obrir una llanda de sardines i no les va voler tastar (es veu que al Vinalopó no queda molt peix).