sábado, 30 de mayo de 2015

Catedral del senderismo 30/05/2015

La d'avui és d'aqueixes rutes que fan afició. Fa just un any vam estar en Benimaurel i enguany hem volgut repetir, encara que sense Pastu (embardissat en els preparatius del gran enllaç).

A les 7 del matí eixíem d'Ibi direcció a Benissa, on hem fet una parada tècnica (prendre un cafè i comprar el pa), després de la qual ens hem encaminat a Xaló, Fleix i, finalment, Benimaurel.

Segons ens han comentat la gent de lloc, la campanya de la cirera ha sigut menys productiva que la de l'any anterior i amb prou faenes quedaven arbres amb fruit.

Una de les coses que més sorprèn d'aquesta ruta, ben cridada "Catedral del Senderisme", és la varietat de la vegetació: des d'espècies típiques de zones més interiors (com a romaní, timó, carrasca, fenoll, oms, ...) fins a unes altres que solament creixen en llocs pròxims al mar, passant per tot tipus de fruiters i flors. Una delícia per als amants de la botànica (i de la fotografia).

Després del primer puja/baixa, arribats a la zona de l'esmorzar (Juvees d'Enmig) i hem pres a l'assalt un "sombrajo" molt hippy que recordàvem de l'any passat, amb la seua taula i les seues cadires disposades per a ser usada per qualsevol caminant. Ha sigut genial.

Amb la panxa plena, la següent baixada ha sigut suportable, però el tram de pujada ens ha picat. Afortunadament, els núvols han tapat el sol en el moment idoni.

Ranquejant i descansant ara i adés, hem completat la ruta arribant a l'aparcament passades les 15,00 hores, cansats i assedegats, però contents.

He pres moltes fotos i la selecció l'he pujat a Google+ i a Flickr, però en el mapa he posat solament algunes. També us deixe el perfil de la ruta en Wikiloc (no funciona bé Endomondo).

No hay comentarios: