sábado, 17 de enero de 2015

Barranc de l'Encantada 17/01/2015

Un altre mà a mà, aquesta vegada entre Ramón i Basseta, doncs els "Paticortos" tenen carrera demà a Santa Pola i la resta, per diverses causes, no ens han acompanyat. Ramón va proposar tornar a l'Orxa i recórrer la via del tren Xixarra. Jo vaig estar tota la nit anterior pensant en  la forma de recórrer la ruta del Barranc de l'Encantada, a Planes.

A les 8 hem eixit d'Ibi direcció al pantà de Beniarrés i, sobre la marxa, he suggerit a Ramón canviar el pla i aquest ha acceptat. Jo tenia en ment el traçat de la ruta del Barranc de l'Encantada que havia vist i revisat en Wikiloc, però una cosa és veure la ruta en la pantalla de l'ordinador i una altra molt diferent ser capaç d'interpretar-la sobre el terreny.

El cas és que hem aparcat a Planes i hem preguntat. L'inici no era complicat de trobar, doncs es tractava d'ascendir pel viacrucis fins a l'Ermita del Sant Crist. El descens i la localització de l'orientació exacta per a recórrer tot el barranc que cercàvem ha sigut una altra cosa. Hem atallat massa prompte. El cas és que hem arribat al fons del barranc i hem esmorzat al costat del riu.

Després hem seguit una senda que vorejava el llit de l'aigua, encara que arriba un moment en què es forma una gola impossible de passar i la senda va en ascens fins a eixir definitivament del barranc. Hem arribat a un camí asfaltat i hem tornat a Planes gaudint d'unes vistes precioses sobre el pantà de Beniarrés i el Benicadell al fons.

Com diria Pastu, ha sigut una ruta de "nenazas", però ho hem passat bé. La visita final pels carrers de Planes ha tingut el seu interès. Us deixe l'àlbum de fotos en Google+ i en Flickr, el perfil de la ruta en Endomondo, el mapa de Google Maps on he posat en verd la ruta que volíem fer i en roig la que finalment hem fet.

Un altre dia més!





2 comentarios:

Basseta dijo...

Hubo un tiempo en el que los Paticortos ponían en este blog las pruebas de su participación en los maratones y demás eventos. Ahora, en vista del vacío, ya no se qué pensar.

Penya l´Estepec dijo...
Este comentario ha sido eliminado por el autor.