sábado, 14 de mayo de 2022

Fontanars dels Alforins en dos parts 14/05/2022

Entre que Sento i Rafa estan fent el camí de Sant Jaume i Ramón i Pastu tenien compromisos socials, ens hem quedat Toni i Basseta mà a mà per a fer una caminata per Fontanars dels Alforins i esmorzar a Ca Julio, aprofitant aquests dies en què el camp està amb aqueix verd primaveral que lleva el sentit.

Hem arribat a Fontanars i hem aparcat a la porta del bar. Ens hem pres un café i hem eixit per a fer una ruta circular per camins i cases de camp per la zona de la carretera de ve de Beneixama.

Hem trobat unes enormes carrasques en un encreuament de camins i ens hem fet una foto. El camp està preciós i abunden les típiques espècies de primavera: agulletes, estepa, lli narbonense, orobanche, junquillo, ...

També hem trobat un bell forn de calç, molt ben conservat, en una zona de pinedes amb unes boniques vistes a tota la vall.

El camí ens porta a la casa del Celler dels Pins, d'esplèndid aspecte. I poc després passem per la Font i Pou de Ca Els Pins (seca), i més endavant un lloc amb bonic nom: "Quita Pesares".

A poc a poc, entre malves i vinyes, hem arribat a Fontanars i, abans d'asseure'ns a esmorzar hem comprat en la carnisseria i en el forn. Us deixe el perfil d'aquesta primera part de la ruta:

Powered by Wikiloc


Era tard, però a casa Juliol han sigut comprensius i ens han preparat uns bocates de primera divisió.

Després d'esmorzar hem iniciat una segona ruta circular, però aquesta vegada, desde la plaça de la Esglesia, pel costat oposat del poble, a la vora del llit d'una rambla, agafant de nou camins rurals entre camps de cultiu que encara traspuen aigua pels ribassos.

Hem passat al costat de Ca Ventura, una bella casa que va conéixer temps millors, amb les restes d'un jardí romàntic i altres elements preciosos i deteriorats. Una pena.

Poc més endavant entrem pel Camí de la Ferrería i creuem de nou bancals de vinyes fins a arribar a Ca Micó, poc abans de travessar la carretera CV-660 (que porta a Ontinyent).

Passem per un castanyer d'Índies preciós i poc més amunt trobem una altra casa senyorial en ruïnes: Ca El Balcó. Més amunt passem al costat d'una caseta de caçadors, abans de doblegar a l'esquerra, en direcció a Ca Traver i alguns altres forns de calç al costat del camí.

Des d'allí hem tornat a doblegar a l'esquerra per a prendre un corriol que ens condueix una vegada més a Fontanars, encara que abans de pujar al cotxe ens refresquem de nou a Ca Julio.

Us deixe el perfil d'aquesta segona part de la ruta i també un bon grapat de fotos en un àlbum de Google Fotos.

 

Powered by Wikiloc
 
 


 
 

No hay comentarios: