sábado, 4 de mayo de 2024

Sardinada en Casa Tàpena 4/05/2024

Per motius que ja no recordem, aquests últims anys anys hem passat per alt la "sardinada", una celebració de la Penya l'Estepec que tots desitgem mantenir i enguany hem fet pleno (6+6).

El divendres a la tarda vam anar a comprar a Consum la major part del menjar i beguda, incloent-hi unes gambes congelades (les fresques ja són un luxe asiàtic). Per part seva, la sogra de Pastu ja tenia l'encàrrec de preparar les sardines salades i els pebrots fregits.

Al matí, Toni, Ramón, Pastu i Basseta hem anat a agafar taula a la zona de l'ermita de Santa Ana (Onil) i com no hi havia ningú, hem triat una taula llarga pròxima al bar i a les barbacoes. Després ens hem anat a fer una volta per la serra, dirigits per Toni, que ens ha portat per unes sendes totalment inèdites per a la Penya però que guardem per a repetir un altre dia.

Primer hem pres un camí rural per Favanella, amb vistes al Castell de Castalla, en direcció a la font de l'Arcada, per a doblegar després a l'esquerra i entrar pel camí que ve de Montvari, passant per dalt de La Capona i fins a arribar al Barranc de Tauenga.

Poc després hem arribat al punt més elevat del trajecte i hem iniciat una empinada baixada fins a arribar al Barranc del Canalís, per una senda que baixa gairebé paral·lela a la carretera CV-803.

Després de sortejar algunes tanques i terraplens, hem arribat als embassaments situats en la part superior de Casa Tàpena, amb un bell rellotge de sol en la seva façana amb la inscripció "Sol incit omnibus" (el sol brilla per a tots).

A poc a poc ens hem endinsat a visitar els preciosos i cuidats jardins que l'envolten, amb abundància d'arbres, tant fruiters com ornamentals (palmera, lledoner, til·ler, acàcia, codony, arboç, ...)..

Més a baix ens esperaven la resta de la tropa i no hem trigat res a treure les cerveses i començar a degustar la coca de molletes de Maje, els guacamoles de Xeli i Tere, la pericana de Sento, ...

Després d'aquesta primera fase, hem passat a la segona fase: encendre foc de llenya i fregir dues dotzenes d'ous i un quilo de gambes amb alls. Després ens hem tornat a asseure i hem degustat les sardines. 

Per a les postres teníem dos preciosos regals: la Saginosa de Sento i les llesques amb ou de Tere (tot espectacular). Al mateix temps han vingut els cafès, el herbero, el pacharán, els cubates i l'intent de migdiada d'alguns.

Després d'una bona tertúlia i alguna partida de cartes, ens hem acomiadat fins a la pròxima. La veritat es que ha segut un dia perfecte!

Us deixo el perfil de la ruta en Wikiloc i un grapat de fotos en un àlbum de Google Fotos.

Powered by Wikiloc




No hay comentarios: