sábado, 3 de noviembre de 2018

Vall de Gallinera 3/11/2018

Intentant aprofitar la tardor per a visitar paisatges amb arbres canviant de color, se'ns va ocórrer que tornar a la Vall de Gallinera podia ser una bona opció. No vam caure en el compte que els Mossàrabs celebraven la seua creuà i calia estar a Ibi a una hora prudencial.

L'amic Ramón es va lesionar el divendres i no podia acompanyar-nos, però va prometre acudir al bar i esmorzar amb nosaltres, tot un detall.

Arribàvem a Alpatró a les 9 del matí aproximadament. Aparquem i enfilem ràpidament la ruta per la senda que baixa fins al llit del riu. És la ruta senyalitzada que ens porta fins a  Benitaia, concretament al Bar Restaurant La Font, on havíem reservat taula.

Feia un dia assolellat esplèndid i ens hem quedat en la terrassa, a la semisombra d'un gessamí impressionant. Poc després d'arribar han aparegut Ramón i Tere, que s'han unit a l'esmorzar. Ens han atès de meravella i hem promès tornar.

Però el cas és que, sense adonar-nos eren les 12 del matí i qualsevol intent de fer una ruta circular impedia a Pastu arribar a temps per a la creuà, així que ha proposat tornar a Ibi amb Ramón i deixar a Toni i a Basseta que completaren la ruta.

Alliberats de qualsevol compromís, hem decidit atacar la pujada a les muntanyes de la ombría, encara que en lloc de pujar fins a La Foradà, hem optat per cercar la sendera que, imaginàvem, ens portaria fins a la que baixa i així ha sigut.

Hem travessat unes zones selvátiques, plenes d'humitat, amb una extensa varietat de flors i arbres, amb abrics de roca i alguna fontetaa. En definitiva, que hem gaudit com a nans.

Al final, hem baixat per un camí que ens ha retornat a La Carroja, des d'on hem tornat al llit del riu fins a arribar a Alpatró i agafar el cotxe per a tornar a Ibi.

Us deixe el perfil de la ruta en Wikiloc i un grapat de fotos en un àlbum de Google Fotos.


Powered by Wikiloc




3 comentarios:

Basseta dijo...

Pastu, t'agradat la crónica o vols que lleve alguna cosa?

Pastu dijo...

No ha estat mol be, jejejeje.
Ha segut comedida.

Basseta dijo...

Perfecte!
I la creuà?