sábado, 28 de febrero de 2015

Serra del Carche 28/02/2015

La pujada a la Serra del Carche era una d'aqueixes rutes pendents des de feia un parell d'anys, però avui li ha tocat. Hem matinat per a eixir d'Ibi a les 7 del matí i arribar amb temps a l'inici de la ruta.

Res més aparcar, ha arribat un altre cotxe amb quatre veterans de Jumilla, que tenien intenció de pujar al cim i que s'han oferit a guiar-nos. Un d'ells, Paco, un "mascle alfa" de 70 anys, s'ha posat a tirar al capdavant i ens ha portat camp a través, en línia quasi recta, fins al cim. Quin figura!

El pic més alt del Carche té 1.372 metres d'altura, es troba situat al costat de l'ombria de La Madama, per la qual cosa a voltes també rep aqueix nom, i a un característic pou de neu del segle XVII, similar als d'altres serres pròximes com a serra Espuña o la serra de Mariola. Hem esmorzant en el refugi que hi ha en aqueix pic, al sol, gaudint d'unes vistes espectaculars.

 <iframe src="https://www.endomondo.com/embed/workouts?w=pHSHjmyQMEo&width=580&height=600&width=950&height=600" width="950" height="600" frameborder="0" scrolling="no"></iframe>

Abans de tornar ens hem acostat a veure un avenc de 50 metres proper, bastant impressionant. La volta ha sigut relaxada (Paco i els seus amics s'han tornat abans que nosaltres), amb l'animada xarrada que caracteritza a aquesta Penya. En definitiva, un dia (un altre més) inoblidable.

Com és habitual, una selecció de fotos està en un àlbum de Google+ i de Flickr. La ruta de Endomondo segueix a continuació i també un mapa amb imatges localitzades i una passada de fotografies. Espere que us agrade.





sábado, 21 de febrero de 2015

"PASSEJANT PER LA PENYA MIJOR"


"PUJADA A LA TAN DESITJADA PER TOTS LA PENYA MIJOR COM ÚNIC COMPONENT DE LA PENYA L´ESTEPEC TROBANT A FALTAR ALS AMICS"
 "PER TANT ESPERE QUE LES OBLIGACIONS FAMILIARS ÉS TIN COMPLIDES I EL CAP DE SETMANA QUE VE PODEM VEURE'NS"











sábado, 14 de febrero de 2015

Puig Campana (14/02/2015)

Avui ha sigut un dia gran, d'aqueixos que fan afició. Es tractava d'ascendir al mític Puig Campana (un dels "8 miles" de la província), excursió inèdita per a Ramón i per a Basseta.

Pastu ens ha arreplegat a les 7 del matí i ens hem anat fins a Finestrat, a l'aparcament que hi ha just al peu del Puig Campana, on comença el conegut com a "Quilòmetre vertical". Una ascensió pel Barranc de les Marietes, dura des del primer moment, que no admet treva fins a arribar al Bancal del Moro, on hem parat per a esmorzar.

Després del refrigerio, hem volgut pujar fins al cim i, encara que el temps ha canviat i ens ha enxampat una ventolera freda, hem arribat. Les vistes són espectaculars en 360º (Aitana, Serra de Bernia, Penyal de Ifach, Serra Gelada, ...). En aqueixos moments hem trobat a faltar als nostres amics Toni, Paco i Pablo.

No volíem tornar per la mateixa ruta i hem baixat per la cara de la ombría, més suau a excepció d'un tram autènticament perillós, amb pedreres incloses i gran desnivell. Però una vegada arribats a la senda, tot ha sigut més fàcil. Hem aprofitat per a visitar un petit pou de neu del Segle XVIII.

El camí primer i senda després ens ha portat vorejant el massís muntanyenc per l'esquerra, passant per una zona cremada fa anys, amb gran quantitat de pins secs tombats i una capa verda de vegetació regenerant-se. Finalment, hem arribat a l'aparcament, encara que no hem pogut resistir la temptació de parar i beure en la Font del Molí.

He hagut de fer un esforç per a reduir l'ampli reportatge de fotografies, creant un àlbum en Google+ i en Flickr. També us deixe el perfil de la ruta en Endomondo i en Wikiloc, un mapa de Google Maps, una passada de diapositives i un vídeo amb una presa de 360º des del cim del Puig Campana. Espere que us agrade.







sábado, 7 de febrero de 2015

Esmorzar en "La Martina" i volta pel Refugi 7/02/2015

L'ona de fred que assota aquests dies la comarca no ha impedit que Ramón, Pastu i Basseta hàgem eixit a donar nostra habitual caminada de dissabte. Hem quedat a les 8 per a eixir en direcció al camí de Villalobos, per a pujar en direcció a Vivens i aconseguir l'alt de La Martina, on hem esmorzat a l'abric de la caseta de vigilància forestal que allí existeix.

Després de la dissertació polític-soci-econòmica del vigilant xixonenc (que pena de tant talent malgastat enmig de la serra), hem baixat pel camí en direcció a la zona de masies que existeix prop de La Carrasqueta, per a torçar a l'esquerra i pujar fins a la zona del refugi dels Albarcerets. En el camí de baixada hem trobat una bonica capa de neu gelada. Hem seguit fins a enllaçar amb el camí de La Boquera i, pel pont de La Pileta hem arribat a Ibi.

No ha sigut dia de prendre moltes fotos, però us deixe una selecció en un àlbum de Google+ i Flickr, a més del perfil de la ruta en Endomondo (i en Wikilooc per cortesia de Ramón), el mapa de Google Maps i una presentació de diapositives.

PD: Diuen que la setmana que ve anem a pujar al Puig Campana.